Skip to main content
  • 7.06.2023.

Etiketa Rave Your Soul donosi old school techno groove za nove generacije

Krajem prošle godine scena je postala bogatija za još jednu izdavačku kuću

Piše: 


Goran Kolak i Marin Kuprešak su udružili snage te su krajem 2022. predstavili svoj novi zajednički projekt – izdavačku kuću zvanu Rave Your Soul. Etiketa ima sjedište u Osijeku te posredno i u Rotterdamu gdje trenutno živi i radi jedna polovica ovog projekta.

Rave Your Soul je oblikovana između dvije sfere – vođena strašću i intuicijom, u misiji donošenja stalne promjene i procesa, kao i slavljenja kulture elektroničke glazbe. Vizija etikete je stvaranje i razvijanje platforme za nove, nadolazeće generacije umjetnika koji dobivaju kreativni prostor da pokažu svoj raskošni talent.
 

Zvuk etikete je pomno odabran i uglavnom je usmjeren na brze ritmove, s technom modernog zvuka koji je pod jakim utjecajem kasnih 90-ih i zlatnim dobom 00-ih, spremnim za poduzimanjem drugačijeg pristupa i istraživanja brojnih smjerova elektroničke glazbe. Kada se zvukovi iz prošlosti uzmu za primjer, inspiracija se vuče od napuljskog i švedskog techna, hardgroove zvuka i sličnih pravaca. Kako bi sami tvorci etikete saželi “old school techno groove za nove generacije”.

Nakon samog predstavljanja Rave Your Soula široj publici, nije trebalo dugo čekati za prvo izdanje i to je bilo “Killer Tracks Chapter 1” na kojem su se našle trake Chris Flannigana, Dylana Fogartyja, Edvinna, Elija Høffa, Zondaxa i 92Groovza.

U sljedećih nekoliko mjeseci Rave Your Soul je izdao još dva izdanja –Killer Tracks Chapter 2 i 3. Kroz tri izdanja u svega manje od godinu dana postojanja, etiketa je objavila radove više od 20 producenata nadolazećeg vala koji crpe inspiraciju iz “prošlih” vremena.

Kvalitetu traka objavljenih na etiketi potvrđuje i podrška od strane poznatih imena iz svijeta elektroničke glazbe poput Fjaaka, Antigonea, Alaricoa, Larsa Huismanna, JKS-a i brojnih drugih. Upravo s jednom od traka s prvog izdanja, točnije Dylan Fogartyjeva Injection”, Fjaak su otvorili svoj nedavno objavljeni set.

Objavljena izdanja, točnije trake na brojnim glazbenim servisima već broje desetke tisuća slušanja, a iz etikete nam otkrivaju da su najviše fokusirani na Bandcampu gdje ih se i može podržati kupnjom njihovih traka.

Iz etikete nam otkrivaju da su planovi za budućnosti veliki, ali zasad samo izdvajaju da je trenutno spremno nekoliko izdanja s kojima će se praktički pokriti cijela ova godina.Sljedeće izdanje već možemo očekivati ovog mjeseca, više informacija o njemu će otkriti na svojim društvenim mrežama, a kako zvuče neke od neobjavljenih traka možete poslušati u “Samo Tehno Vol.2” mixu Gorana Kolaka.

Svoje demo trake možete poslati Rave Your Soulu na mail demo@raveyoursoul.com

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2