Skip to main content
  • 11.08.2020.

Europske zemlje nude inovativne alternative za festivale i koncerte

Latvija, Njemačka, Italija, Norveška, Danska, Velika Britanija uspjele su pronaći alternativne načine kako barem djelomično spasiti glazbenu industriju.

Piše: 


Latvija je tako osmislila kreativni format koncerta sa fizičkom udaljenošću među posjetiteljima, a radi se o plutajućim događajima.

Gosti su mogli iznajmiti ili donijeti svoj motorni čamac, dasku za surfanje, kajak i doći ispred pozornice Laiva festivala koji se odvijao na jezeru Jugla, a prisustvovalo je 1500 posjetitelja. Izvođači su nastupali na pozornici koja se nalazila na obali ispred latvijskog Etnografskog Open Air muzeja.

Festival koji se održao 8. kolovoza u glavnom gradu Rigi, prenosio se uživo na TV kanalu LMT Straume, a organizatori su ga prozvali "fenomenalnom večeri".

Od koncerata na ležaljkama u Njemačkoj, do bike-in koncerata u Italiji, drive in koncerata u Danskoj i Velikoj Britaniji, latvijski glazbeni festival najnoviji je pothvat u nizu inovativnih društveno distanciranih događaja koji se održavaju širom svijeta.


Foto: Laura Viksne/Laiva

Varanger Festival je najsjeverniji svjetski jazz festival koji se odvija u Norveškoj. Domaćin je onog za što svi vjeruju da je prvi „hibridni“ događaj u Europi – kombinirajući tradicionalnu osobnu komponentu s uplaćenim prijenosom uživo.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk