Skip to main content
  • 10.08.2020.

Dokumentarni film o utjecaju korone na elektroničku glazbu

Izašao je novi dokumentarac "Distant Dancefloors" kojeg realizira Pioneer DJ

Piše: 


Prošle srijede Pioneer DJ objavio je novi dokumentarac o ekonomskom, psihološkom i socijalnom utjecaju Covida-19 na svjetsku klupsku scenu. Svoja mišljenja i iskustva iznijeli su renomirani DJ-i Blond:ish, Eats Everything, Honey Dijon, Luciano; profesionalci iz industrije poput analitičara IMS Ibiza, Kevin Watson, i Paul Reed iz Udruge festivala.

Doslovno preko noći zaustavljena je cijela glazbena industrija

Klubovi su bili prisiljeni zatvoriti svoja vrata, festivali i live događaji su otkazani, a prihodi brojnih kreativaca iz industrije su doslovce nestali.

Saznat ćete koje opcije imaju glazbenici i na koji način su se snašli u ovoj krizi. Je li video streaming postao nova realnost? Hoće li streaming ostati popularan i nakon što se vratimo u klubove? Je li ovo prilika da se glazbena industrija promjeni nabolje? Kakav utjecaj virus ima na primanja stotina i tisuća onih koji žive od kreativnih industrija? Može li plesni podij opstati i u vrijeme fizičke udaljenosti?

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2