Skip to main content
  • 24.05.2019.

Evo s kim ćemo letjeti na ovogodišnjem Flyawayu

Flyaway festival i ove godine zauzima dvorac Erdody u Kerestinecu u Svetoj Nedjelji, tri kilometra udaljen od Zagreba.

Piše: 


Letit će se više, plesati jače i slaviti glasnije 15. lipnja na tri floora i uz interesantnu domaću ekipu. Karte za Flyaway dostupne su na Entriju za 130 kuna.

Splitski as DJ Jock u glazbi je još od osnovnoškolskih dana, a od izučavanja zanata na privatnim partijima jako je brzo došao do line-upa naših najboljih festivala. Redovito ga vrte Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joseph Capriatti, Jon Rundell, Richie Hawtin i druge elektroničke legende.

Paolo Barbato već je tridesetak godina u glazbi, a u ranim je danima bio poznat kao vlasnik vinilne trgovine “Dance All Day”. Ovaj house mag bio je, među ostalim, resident u Ambasadi Gavioli, Byblosu i klubu Pacha Sharm El Sheik.

Shipe je ime koje svi znaju iz Boogalooa i vežu uz Future Scope. Njeguje moderni techno zvuk, s jakim bass linijama i funky ritmom. Life4Funk je glavna kreativna snaga iza riječke elektroničke oaze Crkve, a iskustvo je stekao i kroz niz godina koje je živio u Novom Sadu, aktivno sudjelujući i u tamošnjoj sceni. Vrsan selektor koji uživa publici dati ono što im treba.

Lemon Inc je opčinjen glazbom već dvadesetak godina, bio je rezident Ambasade Gavioli, u kojoj je bio poznat po svojim i po devet sati dugim setovima. Osnivač Rabac Summer Festivala i Balance-a, gdje je ugostio imena kao što su Richie Hawtin, John Digweed, Dubfire, Carl Cox, Danny Tenaglia, Joris Voorn i Marco Carola.

Zoky je jedan od osnivača Rave'N'Roll i Techno Clubbing programa, aktivan preko 15 godina na hrvatskoj elektroničkoj sceni. Jamči beskompromisan techno i vrhunsku atmosferu. Yesh je poznati voditeljski glas Contrast Radia sa stojedinice. Osim što ugošćava brojne relevantne glazbenike, i sam je vrhunski DJ kojeg se, među ostalim, moglo čuti na Exitu, Ultra Europeu, Outlooku, Hideoutu, Fresh Islandu…

Senno je također važno ime zagrebačke scene, koje od početaka karijere vrti deep, deeptech i techouse. Posljednjih je godina svirao sa mnogim svjetskim imenima poput Cristiana Varele, Terrya Francisa, Mihai Popoviciua, Silicon Soula, Metodi Hristova, Deborah De Luce i Monike Kruse. Sin varira od deep techa do techna, a znaju gas vi koji izlaze po Zagrebu. Bio je rezident F-u i Jeidnici, a danas ga se najčešće čuje u Boogaloou, gdje je dio ekipe Future Scopea.

Yvann kaže da je pozitivan, kreativan i energičan, što se čuje i osjeti i u njegovim setovima. Dolazi iz Duge Rese, svoju glazbenu priču u počecima je najviše razvijao u Karlovcu, a hrpa vrata mu se otvara nakon što je pobijedio na DJ contestu Astralisa. Publiku na putovanja vodi modernim houseom i tech houseom. Teo Zver glazbeno je stasao u rodnom Samoboru, a ubrzo nakon što se bacio u elektroniku postaje rezident Rave'n'Rolla. Po prirodi je veseljak, ali voli kad je techno mračan.

Kako mu ime kaže, Sonic Illuminati ima jednu misiju – preseliti publiku u sonične sfere. Iza imena stoji kolektiv, no predstavlja ga pojedinac Leon Krajačić. InstantSupa nudi house, funk, nu jazz, disco i broken beat senzacije. Juhu i glazbu preferira vruće.

FB EVENT
https://www.facebook.com/events/239938140243390/
 

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2