Skip to main content
  • 7.11.2007.

Exit dobio nagradu za najbolji europski festival u 2007. godini

UK Festival Awards 2007, u suradnji sa Yourope, europskom asocijacijom 40 najvećih festivala u Evropi, dodjelili su EXITu prestižnu nagradu za najbolji europski festival u 2007. godini. Na svečanoj ceremoniji u Londonu nagradu su u ime Exita primili Ivan Milivojev i Konstantin Polzović.

Piše: 

Glasovi publike bili su jedini kriterij za izbor, a u konkurenciji za najbolji europski festival bili su FIB Benicassim (Španija), Roskilde (Danska), Hultsfred (Švedska), Les Eurockeennes de Belfort (Francuska), Pinkpop, Lowlands (Nizozemska), Quart Festival (Norveška), Pukkelpop i Rock Werchter (Belgija). Za nominirane festivale putem Interneta glasala je festivalska publika iz cijelog svijeta.

U ostalim kategorijama nominirani su festivali koji se održavaju u Velikoj Britaniji. Nagradu Best Major Festival dobio je Isle Of Wight, najbolji Line-Up imao je V festival, dok je Glastonbury dobio nagradu za inovaciju. Ostale nagrade pogledajte na virtualfestivals.com.

UK Festival Awards održava se četvrti put. 2005. i 2006. godine publika je najboljim festivalom proglasila T in the Park, a dodjeljene su i brojne nagrade u ostalim kategorijama: najbolji mali festival, najbolji line up, najzeleniji festival, najbolji headliner i druge. Nagrada u kategoriji za najbolji europski festival prvi put se dodeljuje ove godine.

Piše: happynovisad.co.yu

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2