Skip to main content
  • 16.05.2007.

Exit poziva nevladine organizacije na druženje

Festival Exit i Građanski pakt za jugoistočnu Europu pozivaju nevladine organizacije iz Jugoistočne Europe  (Hrvatska, BiH, Albanija, Makedonija, Bugarska, Rumunjska, Srbija i Crna Gora ) da se predstave na  NVO sajmu «PLACE TO MOVE!» ili u Exit kampu.

Piše: 


Sajam nevladinh organizacija, koji se četvrti put održava na Exitu, je prilika da organizacije predstave svoj program i aktivnosti, ali i da se međusobno upoznaju i ostvare suradnju. Vaša organizacija može konkurirati za predstavljanje na sajmu i u kampu. Za predstavljanje na festivalu bit će izabrano 60 do 80 organizacija, u zavisnosti od logističkih potreba i mogućnosti.

U izboru organizacija koje će se predstaviti, vodit će se računa o slijedećim kriterijima:
•    Atraktivnost prezentacije i primjerenost prezentacije festivalu.
•    Suradnja i udruživanje sa drugim organizacijama
•    U kampu ćemo se baviti ekologijom i pravima i zaštitom životinja. Ovo ne znači da organizacije koje se ne bave nekom od navedenih tema neće moći da se predstave na festivalu – to samo znači da će organizacije koje se bave navedenim temama biti zastupljene u većoj mjeri.

NVO sajam «PLACE TO MOVE!» se nalazi u Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, između Rege i Fjužn stagea. Na ovom prostoru će biti postavljeno oko 30 štandova. Kao i do sada, jedan štand dijelit će dvije organizacije. «PLACE TO MOVE!» će raditi svakog dana od 18 do 24 sata. Organizacije koje se budu predstavljale na ovom mjestu u obavezi su da u navedeno vrijeme realiziraju aktivnost na štandu tokom sva četiri festivalska dana.  

U kampu će biti prostora za 10 do 15 nevladinih organizacija, u zavisnosti od logističkih potreba.

Organizatori će odabranim organizacijama osigurati osnovne uslove za rad kao i potrebne akreditacije.

Pod osnovnim uslovima za rad podrazumijeva se:
•    prostor, priključak na struju (samo za svjetlo), štand
•    prostoriju za odlaganje opreme i materijala
•    organiziran prijevoz opreme/materijala od jedne kolektivne točke u Novom Sadu do mjesta održavanja
•    dvije akreditacije
•    besplatno mjesto za šator u festivalskom kampu, za one organizacije koje žele imati aktivnosti u kampu

Razmatrat će se isključivo prijave pristigle elektronskom poštom !

soul gravity desktop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju