Skip to main content
  • alt
  • 6.11.2014.

Eyedress i 10 favorita uoči Electronic Beatsa

Tik tak! Samo što nije! Novo izdanje Electronic Beatsa, koje će se smjestiti pod eklektični krov kuće za ljude i umjetnost, samo što nije. 

 
Na samo dva dana, već na horizontu, čeka nas prekrasna glazbena pustolovina na kojoj će zvučne valove natopiti Erlend Øye, Patrick Wolf, Eyedress i Den Sorte Skole. 

alt

 
No danas ćemo posebno svoje oči i uši posuditi Eyedressu. Poprilično neobičan svat rekli bismo ali time nama samo još toliko zanimljviiji. Eyedress je naziv solo projekta umjetnika Idrisa Vicuña, vodećeg gitarista Bee Eyes-a čija glad za elektronikom ga je odvela putevima dubokih lijenih basova, reskih synthova i sanjivih vokala. Njegove stvari producirane su sa mjesta unutra na kojem živi novi val, Super NIntendo, nepovjerenje, gubitak i psihodelija.
 
Isko zaposlen pripremama za nadolazeću zagrebačku feštu Eyedress nam je ljubazno poklonio malo vremna i otkrio svojih 10 favorita i zašto je svaka od tih traka zauzela komadić duše. Pa evo što je imao za reći:
 
1. VINCENT Gallo – Honey Bunny – sexy bass linije i jazz gitare. Izravni tekst  sa daškom boje. Tužne i ozbiljne vibracije. Volim ovu.
{youtube}FdEdwqnvcME{/youtube}
 
2.Y Society – Never Off – snažan beat sa jakim i pozitivnim liricsima. Ganutljiva traka. ova me tjera da idem dalje kada me preplavi sumnja.
{youtube}H6A0P47WAU0{/youtube}
 
3.Crass – walls (fun in the oven) – zvuči mi toliko bezbrižno i zabavno kao da gotovo nije punk. Puno je ispred svoga vremena i ono o čemu govori je zapravo super s******, ali volim je,
{youtube}Q1VP_xTKdLg{/youtube}
 
4.Charles Manson – Look At Your Game Girl  – jednostavno čovjek ima lijep glas a akordi na gitari su hipnotički. Iako mnogi misle da je lud ja vjerujem da je njegov um poprilično moćan i poruka iza njegove glazbe dublja no što većina smatra.
{youtube}72t87hR1vQo{/youtube}
 
5.Donovan – Tangier Nights  – obožavam srednje-istočnu vibru ove pjesme. Zvuči kao neka vrsta mističnog šamana u njoj. Natjera te  da se osjećaš kao da gladuješ negdje u pustinji na LSD-ju. I odličan tekst također. Moj najdraži stih “happy in their hunger, ali checkirajte  ostatk teksta, dobre stvari.
{youtube}PQj7wEp90iE{/youtube}
 
6. Redd Kross – I hate my school – sve što sam osjećao u teenagerskim godinama
{youtube}4XnLrB7wfSE{/youtube}
 
7.The Adolescents – Kids Of The Black Hole – podsjeća me na mladost. Izlaženje, pijančevanja, kada nemaš kuda otići, bježanje od kuće, neshvaćenost i skateboardanje!
{youtube}ifq24lljbQM{/youtube}
 
8.Ralfi Pagan – didn’t wanna have to do it – koji klasik. Lowrider vibre kroz cjelu pjesmu me podsjećaju na odrastanje u Arizoni i žaljenje jer sam slomio nekome srce.
{youtube}_9aBlucbUZI{/youtube}
 
9.Girls – Headache – ova sjajna vibra daje osjećaj kao da je ovo pjesma koju slušate nakon duge svađe s nekim koga volite. Odlična traka za sex pomirenja.
{youtube}0wXRkDcGXEc{/youtube}
 
10. Bad Brains – Big Takeover – odlična pjesma za skejtanje. podsjeća me na izlaženje, uništavanje svega, pisanje po zidovima i to da sam bio naporan. No ipak sve ovo prije no što sam bio dovoljno star da završim iza rešetaka.
{youtube}0mhP4zfa3qc{/youtube}
 
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2