Skip to main content
  • 16.05.2024.

Face2Face – koncept koji podiže razinu back2back setova

Koncept koji je nekoć bio popularan u hip-hop krugovima, ove godine je dobio “revival” u njemačkim techno krugovima te se krenuo širiti Europom.

Piše: 

Nekolicina kolektiva i elektroničkih organizacija u Njemačkoj prilikom organiziranja svojih događaja odlučili su zapapriti back2back setove. Umjesto klasičnog dijeljenja jednog DJ pulta, kolektivi i organizacije poput 240kmh i shockwerk su odlučili staviti DJ-eve u centar plesnog podija, jednog nasuprot drugog (face2face) te da svaki od njih ima svoj zasebni DJ pult.

S tehničke strane, ovaj setup funkcionira tako što su dva miksera međusobno povezana u jednom “praznom” kanalu sa svake strane, koji je cijelo vrijeme aktivan, a zatim ta dva miksera su povezani u mikser koji je spojen na razglas. Kako bi stvari bile još zanimljivije, fokus je na vinyl setupovima, dok su digitalni setupovi nešto manje zastupljeniji u face2face kombinacijama.

Ovaj setup je osmišljen s ciljem povećanja interakcije između DJ-a i publike te stvaranju novog doživljaja s kakvim se inače ne susrećemo. U face2face konceptu DJ-evi se značajno više oslanjaju na tehničke vještine miksanja svog kolege, kao i na njihovu selekciju traka. U pravilu, svaki DJ zavrti pjesmu dvije, prije nego što “lopticu” prebaci svom kolegi s druge strane, nešto slično kao da je partija šaha ili stolnog tenisa.

Kako izgleda i zvuči face2face set, provjerite kroz neke od najgledanijih snimki tog koncepta.

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.