Skip to main content
  • 5.06.2024.

Festival na Ibizi naplaćuje 5000€ za DJ slot i promociju

Nešto što nam se na prvu činilo kao “fake news”, ispostavilo se da je istina. Društvenim mrežama kruži zabrinjavajuća email korespondencija jednog mladog francuskog DJ-a i španjolskog festivala.

Piše: 

Francuski DJ i producent, vlasnik Children Of Tomorrow etikete, Arnaud Le Texier je na svojim društvenim mrežama podijelio email korespondenciju svog mladog kolege (čiji identitet nije htio otkriti) i Ibiza Global Festivala. Organizatori su tražili da mladi DJ plati 5000€ za svoje mjesto na festivalu, a zauzvrat bi dobio promociju na svim kanalima Ibiza Global Festivala.

Cijena nastupa na festivalu iznosi 5000€. To uključuje DJ slot i cijelu promociju za vrijeme festivala, kao i nakon samog festivala na našim društvenim mrežama i kroz internacionalni press ured” stoji u mailu kojeg je poslala osoba iz marketinga festivala te je dodala “U slučaju daljnjeg interesa, dat ćemo više informacija. Ovo je velika prilika i razumijemo da ima veliki trošak, ali želimo biti sigurni da je ovo investicija koju ste spremni napraviti.”

foto: screenshot / Instagram

Sami Arnaud Le Texier koji je podjelio sporni email na svojim društvenim mrežama je istaknuo “Svijet elektroničke glazbe je dotaknuo novo dno. Jedan od mojih studenata se prijavio za nastup na festivalu, a oni su tražili od njega da plati 5000€ za svoj slot. Koji k***c?”

Organizatori iza Ibiza Global Festivala, inače istoimena popularna radijska stanica koja emitira svoj program već 20 godina, još uvijek nije odgovorila na brojne medijske upite te javno objasnila pozadinu ove sporne email korespondencije koja je podigla veliku bunu i nezadovoljstvo među DJ-evima i ljubiteljima elektroničke glazbe.

Inače ovogodišnje treće izdanje festivala je zakazano za 9. i 10. kolovoza, a lineup se i dalje “sprema”. U prva dva izdanja, na Ibiza Global Festivalu su nastupili Luciano, Nic Fanciulli, Roger Sanchez, Amémé i mnogi drugi, a ulaz na sami festival je uvijek bio besplatan.

sonus 2
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.