Skip to main content
  • Fort Bourguignon

Fort Bourguignon ponovo u igri

Preko godine dana nakon dodjele utvrde Fort Bourguignon na korištenje Arheološkom muzeju Istre, gradonačelnik je donio novi Pravilnik.

Piše: 

Naslovna foto

Fort Bourguignon

Njime se propisuje da se u Fort Bourguignon mogu održavati glazbeni, glazbeno-scenski programi, koncerti i DJ večeri, kao i dramski, književni i izložbeni programi. Programi se mogu održavati tijekom cijele godine, te mogu trajati najkasnije do 5 sati.

Pri tome organizator ne mora platiti najam, ali na ime troškova električne energije, vode, čišćenja i troškova Arheološkog muzeja, unaprijed uplaćuje određeni iznos na žiro račun Arheološkog muzeja Istre.

Za glazbene programe i DJ večeri taj je iznos 2.500kn, dok je za dramske, književne i izložbene programe te promocije 1.000ka po prostoru. Za svaki sljedeći dan, uplaćuje se 50 posto predviđenog iznosa.

{youtube}ARdktflAbqc{/youtube}

Pravilnik, međutim, sadrži i stavku da se ovi iznosi do daljnjeg neće uplaćivati unaprijed i to „do stvaranja infrastrukturnih uvjeta potrebnih za kvalitetnu realizaciju programa“, nego će se troškovi utvrđivati i podmirivati temeljem ugovora s Arheološkim muzejom Istre, a obvezno će obuhvaćati trošak čišćenja prostora utvrde nakon programa i troškove po osnovi eventualne štete nastale za vrijeme održavanja programa. Nije poznato kad će se ostvariti infrastrukturni uvjeti, kao ni zašto oni već nisu ostvarni od studenog 2010. godine, kad je Arheološki muzej dobio utvrdu na skrb i korištenje.

Podobnost programa za Fort Bourguignon i ovdje će ocjenjivati Povjerenstvo za održavanje programa u prostorima kulturno povijesnih spomenika, a pozivi organizatorima za prijavu programa trebali bi se objavljivati početkom godine.

Izvor: ipress.hr

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop