Skip to main content
  • google
  • 19.02.2012.

Na udaru i Google

Glazbena industrija nije zadovoljna trudom koji najposjećeniji on line servisi ulažu kako bi se zaštitila autorska prava i promovirale stranice s legalnim sadržajem.

Piše: 

Naslovna foto

Google+

Štoviše ne samo da nije zadovoljna nego bi se pod tužbom zbog zloupotrebe tržišne pozicije u distribuciji i dostupnosti glazbe na internetu mogao naći Google. Naime, dvije svjetske glazbene organizacije IFPI i RIAA tuže Google kao najveću svjetsku tražilicu zbog favoriziranja „piratskog“ sadržaja u rezultatima pretrage kao i ostvarivanja profita koji ostvaruju čineći ilegalan sadržaj lako dostupnim. Za sada se stvari još uvijek odvijaju iza zatvorenih vrata i pokušava se ishoditi nagodba, a Google se brani objašnjenjem da je "njihov algoritam za pretraživanje baziran na važnosti stranica za krajnje korisnike".

Iako je tužba sa sudske strane još uvijek u razmatranju ukoliko Google uskoro ne poradi na filtriranju i cenzuriranju rezultata koji omogućavaju lakše povezivanje sa stranicama za ilegalan download mogao bi nakon gašenja Megauploada biti prvi poslužitelj kažnjen zbog posredovanja u korištenju „piratskog“ sadržaja.

Iako Google već surađuje s ove dvije organizacije preko svog Bloggera uništavajući blogove koji sadrže ilegalan sadržaj i iako je ugašeno čak 460 tisuća stranica od kolovoza 2011. s više od pet milijuna linkova, IFPI i RIAA smatraju da to nije dovoljno.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk