Skip to main content
  • 4.02.2024.

Nakon 20 godina u Virovitici se obnavlja kultni disco club Vanadis

U tijeku su građevinski radovi na obnovi “Vanadisa” nekadašnjeg kultnog virovitičkog kluba koji će svoja vrata ponovno otvoriti krajem godine.

Piše: 

Naslovna foto

Grad Virovitica (www.icv.hr, mlo)

Klubom će upravljati gradska tvrtka te u novo obnovljenom prostoru omogućiti razne kulturno-zabavne događaje za sve generacije.

Klub Vanadis djelovao je od 70-ih godina prošloga stoljeća. Oni stariji pamte ga pod nazivom “Omladinac”. Bilo je to glavno mjesto izlazaka u Virovitici na disco večeri, ali i vječan spomen na prve mladenačke ljubavi.

  • Tako da smo imali manekene, glumačku, plesnu skupinu, Vatra je počela ovdje, neki bendovi su još tu svirali i imali su svoje probe i uz to sve svaki vikend ili svaki drugi vikend bio je posvećen jednoj temi, rekao je Robert Cenger, nekadašnji voditelj kluba Vanadis, Virovitica.

Prostor Vanadisa propada već gotovo 20 godina
No, nedavno je započela njegova obnova na radost mnogih Virovitičana. Vrijednost rekonstrukcije je gotovo 300 tisuća eura. Ondje je u studentskim danima kao redar radio i današnji gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

  • Tim prostorom će upravljati Poslovni park u ime Grada Virovitice i gledat ćemo da ga ispunimo sadržajima koji upravo nedostaju Gradu Virovitici, ali i da se održavaju ponekad i te disco večeri kao bismo malo podsjetili i ove starije generacije odnosno kako bismo iskoristili da i moja generacija i svi ostali mogu doći nekad doći ovdje popiti piće pa da nismo okruženi baš sa našim premladim sugrađanima i na taj način malo da se vratimo u svoje djetinjstvo. Kao što vidite radovi su u tijeku, a osim rekonstrukcije unutra dijelova gdje će se obnoviti fasade, šankovi proširivali smo sanitarne čvorove, dodatne prostorije, rekao je Kirin.

Obnova traje do ljeta, a onda će Vanadis otvoriti vrata te postati multifunkcionalni kulturno-zabavni prostor namijenjen svim generacijama, prenosi HRT.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2