Skip to main content
  • 17.10.2023.

Freilauf i ikona norveške elektroničke scene Prins Thomas 20.10. u Petom Kupeu

Prins Thomas se vraća u Peti Kupe 20. listopada, i to kao gost svog prijatelja Pepija Jogardea u novom izdanju Freilaufa

Piše: 


Prins Thomas je osoba koja nije samodopadna te se ne voli hvalisati, iako je bez sumnje jedan od najboljih DJ-eva na svijetu.

Suradnja s Lindströmom, Todd Terjeom i drugim glazbenicima iz Osla čini taj grad manje poznatim, ali je desetljećima epicentar retrofuturističke glazbe.

Njegov label Full Pupp i Internasjonal donose izvanredne glazbene izdanja diljem svijeta, oblikujući pojmove kao što su Nu Disco i Dark Disco.

Današnja ikona norveške elektroničke scene, ali i šire, prve je korake kao DJ napravio kad je imao devet godina, puštajući hip hop i electro usporedno sa svojim break dance pokušajima.

Svirao je gitaru, bas i bubnjeve u više bendova nego što Norveška ima jezera

Okušao se i u violončelu, no više ga je tada zanimala svirka u raznim žanrovima od punka do psihodeličnog popa. Smiješila mu se i karijera kuhara, no nakon što su ga 1994. prijatelji pozvali da bude DJ u njihovom novom klubu, radost reprodukcije ploča za pultom učinila je svoje.

Prins Thomas izrastao je u majstora sa svim karakteristikama dobrog DJ-a: odličnom vještinom, produkcijom, remixevima kakve bi mnogi poželjeli raditi te sposobnošću besprijekornog slaganja stvari, dodajući im novu dimenziju. U svojim setovima savršeno miješa staro s novim, minimal s balearicom, Detroit technom, discom ili svojim klasicima, a nađe se tu i primjesa krautrocka, psihodelije i prog rocka.

Sve u svemu, odlična glazbena kombinacija koju na Freilauf donose Prins Thomas i Pepi.

FB Event

Ulaznice su dostupne na Entrio!

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop