Skip to main content
  • Laurent Garnier
  • 6.01.2013.

Garnier ima pune ruke posla!

Projekt LBS kojim je obilježio svoju prošlu godinu, Laurent Garnier odlučio je zauvijek spremiti u škrinju sjećanja, no već za ovu godinu planira novi live show, nastavak knjige Electrochoc, te čak i snimanje filma po knjizi.

Piše: 

Naslovna foto

Laurent Garnier

U intervjuu za Mixmag, Laurent Garnier, francuski DJ/producent koji je na elektronskoj sceni preko 25 godina, otkriva kako u ovoj godini planira puno projekata, te kako on gleda na današnju scenu.

Slaže se s Hawtinom da je EDM zapravo postao pop muzika, te se upravo s vodećim u tom žanru, Davidom Guettom, smije kada se sretnu te mu ovaj kaže kako je danas pop umjetnik, a sjećaju se kad su zajedno radili prije 20 godina. Guettu smatra producentom koji je promijenio svijet EDM-a, te američkim klincima ponudio nešto novo, iako većina njih ni ne zna da je elektronska scena krenula upravo iz SAD-a.
{youtube}9ta0qXkAgGw{/youtube}

Od nove generacije francuskih DJ/producenata izdvaja mladu zvijezdu Bambounou, te French Fries, kojeg smatra briljantnim, i misli da je budućnost u njihovim rukama, jer ne mare o tome što ljudi misle, kada netko mješa techno s npr. dubstepom, i obrnuto.
{youtube}KwP3t47xFyU{/youtube}

No, ono što je nama najinteresantnije i čemu se uvijek veselimo, jest informacija da Laurent planira izbaciti brdo nove glazbe, a također smišlja novi live nastup, koji bi išao uz odgovarajuće vizualizacije. Kako kaže, radi i na puno muzike za koreografe, napravio je podlogu za dokumentarac o sportu prije početka Olimpijade, a piše i nastavak njegove knjige o povijesti elektronske glazbe – Electrochoc. Najavljuje i film o tome…kojeg, priznajemo, jedva čekamo pogledati, a u kojem sudjeluje kao scenarista s još dvoje ljudi.
{youtube}dOD605hYIQQ{/youtube}

Zanimljivo je da je ta knjiga davnih dana izašla na hrvatskom jeziku, a tek ovih dana dobija svoj prijevod na engleski.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2