Skip to main content
  • 4.10.2023.

Girl Power! Drop priprema večer posvećenu DnB curama u Dva Osam

U zagrebačkom klubu na Jabukovcu sprema se ženski vikend

Piše: 


U petak 6. listopada, nakon ljetne sezone po festivalima DROP kolektiv se vraća u Dva Osam gdje otvara jesensku sezonu vlastite klupske večeri s “Ladies Takeover” partyjem. Za cjelovečernju drum ‘n’ bass vožnju u intimnom zagrebačkom klubu zadužene su 711, Anavi, niniva, Sora i Ela.

711 se još u srednjoškolskim danima upoznala s DJ – ingom, a njen ozbiljniji rad započinje u klubu Kocka, gdje kao dio kolektiva Prednjačenje aktivno djeluje više od godinu dana. Kolektiv kroz svoj rad nastoji predstaviti underground kulturu elektronske glazbe spajanjem različitih zvukova i žanrova. Na svom glazbenom putovanju, 711 se zaljubila u bass i izbrejkane ritmove koje će predstaviti selekcijom mračnih, ali ujedno i plesnih zvukova.

Anavi je mlada šibenska DJ-ica koja od malih nogu voli istraživati različite glazbene žanrove. Posljednjih par godina se najviše zaljubila u mračniji eksperimentalni bass zvuk s naglaskom na breakbeat, latino bass, footwork, jungle, jersey i juke. U posljednjih godinu dana bilježi prve nastupe u zagrebačkom Mastersu i kultnom Membrain Festivalu.

 

Privatno Anđela, a poslovno Ela, DJ-ica je iz Zagreba. Drum 'n' bass sluša odavno, a DJ-anja se ozbiljno uhvatila prošle godine. Prva ljubav joj je bio liquid funk, ali voli d'n'b u cijelosti bez obzira na tempo. Do sada je nastupala u Zagrebu, Bjelovaru i Virovitici unutar Stereotip klupskog programa na valovima ICV radija. U studenom 2022. postaje rezident DJ-ica na DROP eventima.

niniva dolazi iz Zagreba, preferira vožnju po žanrovima koja je eklektična i koja ne diskriminira, nošena ljubavlju prema mračnom i egzotičnom zvuku. niniva posebno voli drum'n'bass, breakbeat, dub, dubstep i psytrance, no mjesta uvijek pronađe i za druge forme od 120 do 150 BPM-a. Kada ne DJ-a, niniva je radijska voditeljica i urednica od kojih se najviše ističe njezina autorska glazbena emisija – Dodona Sessions.

Sora je fotografkinja, model i drum 'n' bass DJ-ica rodom iz New York Cityja, ali već neko vrijeme živi u Zagrebu. Najviše voli miksati eksplozivne neurofunk trake s mračnim atmosferskim rollerima.

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na stranicama kluba za 6€ te u dućanu ploča PDV na prvom katu kluba Pločnik. Upad na ulazu je 9€, a za studente uz X-icu 6€.

FB EVENT: DROP “Ladies Takeover” w/ 711, Anavi, Ela, niniva, Sora @ DVA OSAM

soul gravity desktop
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.