Skip to main content
  • 4.10.2023.

Ovo su ključne točke Shipinog obraćanja oko Boogalooa

Peticiju za spas Boogalooa potpisalo je više od 10 tisuća ljudi

Piše: 


Proteklog vikenda, odjeknula je zabrinjavajuća vijest o tome kako je Grad Zagreb naložio zatvaranje Boogalooa. U podužoj objavi na Facebooku, Anđelko Šipuš poznatiji kao DJ Shipe osvrnuo se na situaciju u kojoj se kultni “hram sreće” nalazi te objasnio razlog ove odluke. Ovo su ključne točke.

2016. zajedno s Marijanom Kišom (Mrxom) pokušava oživjeti stari duh OTV doma, prostor kluba su naslijedili u poprilično derutnom stanju te je zahtijevao renovaciju, a status spomenika kulture nulte kategorije je komplicirao bilo kakve radove. Jedina opcija je bila krpanje i kamufliranje postojećeg:

– S obzirom na svoj status, ugovor sa POU nije bilo moguće dobiti duži period od godinu dana

– Ovog ljeta, u prostor kluba uloženo je preko 50 tisuća eura

– Klub broji oko 50 zaposlenih izravno ili neizravno povezanih ljudi

– Svake godine, tri mjeseca prije isteka ugovara, slala se nova molba za produženje ugovora

– U 9. mjesecu prošle godine, Upravno vijeće od 5 članova je tražilo klupski program do kraja godine na čemu su ih obavijestili da jedan koncert ne smiju održati, dok se jedan drugi “provukao”

30. ožujka ravnatelj ih je obavijestio da će ugovor biti produžen na šest mjeseci, umjesto godinu dana

Mjesecima su čekali odgovor na pitanje zašto su dobili ugovor na samo šest mjeseci.

15. rujna na sastanku s upravnim vijećem dobivaju informaciju da je Gradska skupština 21. srpnja donijela odluku – da u gradskim prostorima mogu biti i djelovati samo neprofitne udruge

– Pokrenuta je velika pravna bitka te su dobili pozitivne informacije – “jasno je vidljivo da upravno vijeće POU nisu pravnici, te da pokušavaju provesti nešto šta nije u skladu sa zakonom

29. rujna u 9:30 su dobili poruku da se presele negdje drugdje.

Kako bi klub nastavio s radom, pokrenuta je i peticija koja je u svega nekoliko dana prikupila više od 10 tisuća potpisa.

Peticiju za spas Boogalooa možete potpisati ovdje.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.