Skip to main content
  • 10.09.2016.

Glasine o raspadu Die Antwoorda su lažne!

Novinar je tvoj megafon za svijet, osoba koja uzme sve ono što jesi, gdje si bio i gdje namjeravaš ići u karijernom putu i predstavi to javnosti, u idealnom slučaju na zanimljiv, informativan i prvenstveno vjerodostojan način s provjerenim podacima. 

 
U tom slučaju on je tvoj prijatelj, njegova supermoć je znatiželja i ergela onih koja prati mediju kojem operira, a tvoja zadaća da mu daš najbolje moguće podatke s kojima može baratati.
 
No postoje i oni drugačiji, kojima je istina nešto kliznija kategorija i broji se kao ona koja se uklapa u priču koja će nastati kao rep unaprijed smišljenog senzacionalističkog naslova, kao recimo onoga da se Die Antwoord razilazi.

 
Da se ufuraš u priču nisi li već odavno ufuran Die Antwoord su nastali 2008. u Cape Townu kao rap-rave duo koji bazira svoj image na kontrakulturi u Africi poznatoj kao zef i uključuju i elemente rada fotografa Rogera Ballena. Grupu čine Watkin Tudor Jones i Anri Du Toit, poznatiji kao  Ninja i Yolandi Vi$$er. A sada za laike Die Antword, u prijevodu "Odgovor", odgovara na pitanje  -"Što je to pomaknuto, opskurno, vizualno zanimljivo, rubno uzrujavajuće, spastički inducirajuće, hipnotički tresuće?" Ujedno su i osnivači vlastitog Zef Recordza na kojem i izlaze posljednja dva albuma, Ten$Ion (2012) and Donker Mag (2014).
 
No čini se da je gospodin koji je pisao originalnu priču o raspadu banda, Daryl Keating, neke stvari izvadio iz konteksta i ubrzo je i stigao odgovor na lažne sugestije koje se šire mediosferom. 

 
Izgleda da je Die Antwood tu da ostane, a za fanove koji su tužno orbitirali oko vijesti o raspadu stiže veselje u obliku nove trake. Enjoy!
{youtube}uDI5nXKi7e8{/youtube}
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk