Skip to main content
  • gerzina
  • 9.10.2012.

Glazba s američkih radio postaja u centru Zagreba

U vrhunskom ambijentu Vip cluba na Trgu bana Jelačića, uživo će se na mjesečnoj bazi izvoditi glazba koja je u posljednjih šest mjeseci osvojila eter američkih, europskih i australskih radio postaja.

Naslovna foto

gerzina

Govorimo o Igoru Geržini, saksofonistu s dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj glazbenoj sceni, dobitniku dva Porina, tri Statusa i drugih nagrada, koji zajedno s Sax Lounge Ensembleom započinje seriju od osam koncerata u Zagrebačkom Vip Clubu okružen izvrsnom originalnom ekipom glazbenika koji su sudjelovali u snimanju proslavljenog albuma Metropolis.

Sa Geržinom na bini bit će redom glazbenici s pedigreom, sudionici TV emisija, članovi pratećih ansambala hvatskih vokalnih zvjezda, te krema hrvatskog jazza: klavijaturisti Maasej Kovačević i Goran Kovačić, gitarist Davor Doležal, bas gitarist Zvonimir Bučević i bubnjar Marko Lazarić.

Album „Metropolis“ uvrstio se među vodeće albume na globalnoj smooth jazz sceni za 2012. godinu, a Igor Geržina svoju publiku u Zagrebu podsjetiti će zašto ga se navodi kao jednog od najpoznatijih saksofonista i glazbenika u Hrvatskoj.

{soundcloud}https://soundcloud.com/igorgerzina/sets/metropolis-2012/{/soundcloud}

Zagrebački nastupi koji se održavaju u sklopu koncertnog ciklusa „Live Smooth Jazz večeri uz IGOR GERŽINA SAX LOUNGE ENSEMBLE“  bit će glazbena poslastica za sve ljubitelje smooth jazza, a što očekuje zagrebačku publiku najbolje je opisao jazz kritičar D. Hrvoj: „Snimio je izvedbe jedanaest vlastitih skladbi koje se odlikuju lijepim, pijevnim  temama, ritmom koji ljulja, opuštenim ugođajem i zanimljivim solima. Posebice su dojmljive improvizacije Igora Geržine čiji saksofon pjeva, ali ponekad i reži, umiljava se i svađa, nježan je i agresivan…

Početak smooth jazz serijala je srijeda, 10. listopada, s početkom u 21h, a sve informacije možete saznati na službenim web stranicama www.vip-club.hr  i  www.igorgerzina.com.

Cijena ulaznice je 30kn, a kupiti se može na dan koncerta na ulazu u Vip club.

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk