Skip to main content
  • Renaissance
  • 22.09.2010.

Globalna kriza i digitalna era uzdrmali Renaissance

Engleska izdavačka kuća doživila je krah i nalazi se u stečaju.

Piše: 

Naslovna foto

Renaissance

Detalje smo doznali od londonske tvrtke Resolve Partners LLP koja stoji u pozadini Renaissancea. Uspon ove etikete dogodio se 1994.g. kada je cijela priča krenula iz istoimenog kluba u engleskom Mansfieldu.

Geoff Oakes je početkom 90-tih osnovao klub i organizirao razne rave partye. Renaissance klub su pratili i odlični vizualno osmišljeni flyeri, kao i bodypainting, dok su njihovi partiji diljem svijeta bili dekorirani u zlatne anđele i baršunaste zavjese.

Progressive house ikone Sasha i John Digweed svoje su prve rezidencije imali u ovom klubu a poslije toga za njih izdali brojne kompilacije poput "The Mix Collection". Za Renaissance su još izdavali i James Zabiela, Hernan Cattaneo, Dave Seaman, Satoshi Tomiie, M.A.N.D.Y., Gui Boratto, Hercules & Love Affair.

Pad prodaje CD-a na globalnom tržištu veliki je razlog zašto ova kuća više dalje ne može poslovati. U prilog ide i podatak da kompilacija koju je mixao James Zabiela početkom ove godine je podijeljena besplatno nakon čega su prekinuli i svoju svjetsku turneju.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk