Skip to main content
  • google
  • 23.05.2012.

Google u znaku elektronske glazbe

Google inače ima zanimljive ideje kad je u pitanju izgled njihova home stranice, ali jutros smo posebno oduševljeni.

Piše: 

Naslovna foto

Google+

Ukoliko već niste kliknite na google.hr i bit će vam drago baš kao i nama da je Google danas bliži našoj temi, što samo govori o tome koliko je elektronska glazba svuda oko nas. Synth, pojačalo, oscilatori, mikser sve je tu, a današnja tema posvećena je Robertu Moogu, američkom izumitelju rođenom na današnji dan koji je doslovni pionir elektronske glazbe.

Sličica na početnoj stranici pretraživača internetskih sadržaja, rezervirana je za 78. obljetnicu rođenja osnivača tvrtke Moog Music i američke elektronske glazbe. Najpoznatiji je po stvaranju Moog sintesajzera, a kojeg su između ostalog koristili i u Kraftverku prilikom nastanka njihovog legendarnog albuma Autobahn, objavljenog 1974. godine.

Virtualni sintesajzer čeka da ga zasvirate i ako niste znali uradak koji odsvirate na današnjem Google Doodleu možete snimiti i podijeliti s ostatkom interneta.

{youtube}y5HRa9nEVVU{/youtube}

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2