Skip to main content

Google lansirao virtualnu izložbu o povijesti i kulturi elektroničke glazbe

Izložba nosi naziv Music, Makers & Machines (Glazba, producenti, instrumenti)

Piše: 


“Music, Makers & Machines” prati višestruku, globalnu povijest elektroničke glazbe od njezinih izumitelja i pionira do zaboravljenih instrumenata, klupske kulture koju je iznjedrila i tehnologije koja stoji iza nje.


Foto Volker Müller – WDR

Projekt je pokrenula nekomercijalna platforma Arts & Culture

Preko 50 međunarodnih kulturnih partnera u 15 zemalja, među kojima sudjeluju arhivi, muzeji, festivali ili kultne izdavačke kuće kao što su Innervisions, Kitsuné ili Kompakt, okupili su se na Google Arts & Culture kako bi zabilježili ključnu ulogu koju elektronička glazba ima u široj kulturi.

Postoji više od 250 online izložbi, opsežna arhiva fotografija, videa, obilaska od 360° i 3D skeniranih objekata, uključujući sintisajzere i vrata legendarnog berlinskog Tresora.

U duhu pionira poput Cahilla, možete skladati i vlastitu elektroničku glazbu. Upotrijebite značajku proširene stvarnosti "AR Synth" (eksperiment proširene stvarnosti koji svakome omogućuje da svoj dom preobrazi u studio elektroničke glazbe) da miksate i spojite pet poznatih sintisajzera u virtualnom studiju elektroničke glazbe. Probajte ovdje https://goo.gle/3ekFQ1E

Osmišljen kao obrazovni resurs, Music, Makers & Machines također sadrži planove lekcija za škole i učenike za učenje u učionici i online. U vremenu u kojem su prostori zatvoreni, a pristup studijima ograničen, Googleova izložba novi je način da iskusite najvažnije aspekte elektroničke glazbe. Više na https://g.co/MusicMakersMachines

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop