Skip to main content
  • 14.04.2013.

Gosti Astralisa održali predavanje u Zagrebu

Pod pokroviteljstvom njemačkog Veleposlanstva u Zagrebu, a u organizaciji udruge Kultura Futura, na zagrebačkoj je DJ Akademiji u subotu 13. travnja predavanje održao vrhunski njemački producent i hitmejker Tobias Lützenkirchen.

Piše: 


Pred publikom koju su činili mladi DJ-i, budući i aktualni zagrebački producenti Lützenkirchen je u društvu svog bavarskog kolege Gilbert Martinija održao predavanje koje je za cilj imalo dočarati tajne razvoja njemačke klupske scene, objasniti njenu povijest, trendove i potaknuti mlade na originalnost u izražavanju bez obzira na njihovo porijeklo i zdravstveno stanje:
U svojoj sam karijeri pozornicu dijelio sa umjetnicima iz cijelog svijeta, a među njima bile su i hendikepirane osobe koje zbog svog invaliditeta nisu bile nimalo manje kvalitetni umjetnici.

Sa singlovima na ljestvicama najprodavanijih singlova u Španjolskoj, Engleskoj i Njemačkoj, dvadesetogodišnjim iskustvom u glazbenom inženjeringu, suradnjama sa najvećim zvijezdama devedesetih kao što su Haddaway i  Rednex, Tobias je probio vlastiti put učeći od najboljih producenata kao što je Ramon Zenker iz dua Hardfloor. Danas surađuje sa velikanima klupske glazbe kao što su John Aquaviva i Tomcraft, a probija se i na američko tržište.

Fotogalerija 15 godina Astralisa

Glazba se uvijek mijenja. U jednom trenutku klupska je glazba bila jako brzog tempa, a danas je jako usporila, kasnije će ponovno ubrzati. Cijela se glazbena scena kreće poput valova koji stalno odlaze i vraćaju setvrdi Lützenkirchen i objašnjava:  – Na primjer, ponovno je „in“ frankfurtski klub Dorian Gray, koji je bio ključan za razvoj njemačke scene 1991.

Na kraju izlaganja Tobias je odgovarao na brojna pitanja iz publike, a predavanje je završio Gilbert Martini koji je naglasio koliko je stručna edukacija ključna u brzini napredovanja u odnosu na samostalne tehnike istraživanja područja glazbene produkcije.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2