Skip to main content
  • 13.05.2011.

Gramophonedzie pripremio novu ljetnu himnu

Beogradski producent poznat po zaraznom plesnom singlu 'Why Don't You', vraća se u primoštensku Auroru 28. svibnja. Iako pod pseudonimom Gramophonedzie Marko nastupa i radi već četiri godine, pravi uspjeh postigao je singlom 'Why Don't You' koji je od eksperimentalnog projekta prerastao u svjetski mega hit i dospio je do 1. mjesta MTV Dance Chart UK u samo par mjeseci.

Piše: 

Naslovna foto

Gramophonedzie


Marko je u međuvremenu postao i zvijezda MTV European Music Awardsa a za ovo ljeto priprema nova glazbena uzbuđenja. Suradnja s vrsnim britanskim producentom Joey Negrom na pjesmi "No Sugar" u  kojoj vokalnu izvedbu ima future jazz pjevačica Shea Soul već je prepoznata kao himna ljeta 2011.g. Kad čujete pjesmu odmah će Vas asocirati na prošlogodišnji hit po intonaciji, a to je odlika danas mnogih poznatih producenata da na temeljima prvog velikog hita grade imidž drugog.
{youtube}Z3BipbBN7eY{/youtube}

Energičan jazz s grooveom, jake trube i zarazna jazz melodija vraćaju nas u 1950.g. prošloga stoljeća. Čini se da je Marko diplomirao radeći na obradama pjesama iz ovih godina. Za prošlogodišnji hit izjavio je:

“ Želio sam da oživim veliki hit jazz dive Peggy Lee  i prilagodim “Why Don’t You?” suvremenom muzičkom izrazu– u čemu su mi njena zavodljiva melodija i vokalni stil  bili veoma inspirativna osnova. Kombinirajući originalni izvor sa novom bas linijom i ritmičkim i producentskim inovacijama – stvorio sam plesni hit koji pripada malo poznatom žanru “swing-housa”…Veoma mi je interesantno to što je DJ-evi iz različitih oblasti muzičkog spektra redovito puštaju na svojim nastupima, što potvrđuje njenu muzičku kvalitetu i eklektičnu vrijednost  “  – komentira svoje djelo Marko Milićević.

Koliko je doista Miličević uspio hitom 'Why Don't You', govori i podatak da mu je upravo taj singl osigurao i potpisivanje ugovora za jednu od najvećih diskografskih kuća na svijetu, Virgin Records, dok je glazbena kuća EMI producirala iznimno zabavan videospot. Pjesma postaje udarni hit i ulazi u Top 10 na službenim Top listama vodećih svjetskih DJ-eva poput DJ Sneaka, Kevin Saundersona, Carl Coxa, Dennisa Ferrera, Norman Jaya, Tony Humphriesa i Roger Sancheza .

Marko Milićević kao Gramophonedzie nastavlja sa kreativnim radom i remiksiranjem za vodeće svjetske kuće, a u planu su novi singlovi za “Virgin Records”, kao i album, za koji već postoji veliko zanimanje. Njegov uspjeh i rad nedavno je predstavljen i u ekskluzivnim intervjuima za prestižne globalne glazbene časopise “DJ” i “Mixmag”, kao i u izuzetno popularnim izdanjima “The Sun” i “Female First”. Uz redovne nastupe u vodećim klubovima širom svijeta, uskoro se očekuje remix singla i suradnja sa Tarom McDonald (radila sa David Guettom, Armand Van Heldenom..) suradnja na novom singlu sa pjevačem “ Jazzanove” Benom Westbeech, remix singla Danni Minogue i jos mnogo toga.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk