Skip to main content
  • alt
  • 24.02.2015.

Granice divljine The Prodigyja

Tik – tak, pa još jednom tako, pa još i još! 30. ožujka je sve bliže i energija se gomila u iščekivanju punog novog Prodigyjevog glazbenog ostvarenja “The Day Is My Enemy”.

 
Da ne bi samo nestrpljivo grizli usnice i cupkali nogicama industrijska, teška, mesnata i mračna elektronika Prodigyja dala nam je još jedan teaser nakon što smo čuli naslovni singl i gnjsuno prljavi Nasty.

alt

 
Dok dnevnofobni album napokon ne ugleda svoju prvu zoru britanska trojka beskompromisne elektronike, opskurnih teških beatova i mračnih zakutaka elektroničkog partenona pustila je u glazbeni krvožilni sustav treću traku naziva “The Wild Frontier”.
 
2015. je već za njih bila u znaku rušenja granica i nakon 6 dugih ljeta i zima čekanja novog materijala iz ove tamne glasne radionice, pod čijim beatom zvučnici pregorijevaju ponad svjetskih floorova, iscijedila se traka u prepoznatljivom stilu energijom permeiranog ritma, na čijoj pozadini urla main vokal Keitha Flinta koji bi mogao zvučnom rezonancom prerezati čelik.

alt

 
Uvijek svoji i, iako stariji, nimalo mekši i spremniji na kompromise, još jednom pokazuju onaj prst koji suvereno sjedi u središtu ruke mainsteramu elektronike s novom pomaknutom trakom i spotom koji te usisa u maniju proganjanja i bijega. I dalje bez greške izazivaju anarhiju među fino utabanim stazama velikih festivalskih headlinera.
 
Pa za jedno, nekonformizmom ispuneno, jutro srkni kaficu, osvrni se po uredu ili sobi, stavi slušalice, stisni play i oderi!
{youtube}GVV06jTYjeY#t{/youtube}
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2