Skip to main content
  • 29.07.2011.

Guettomania zavladala Splitom

Službena lista zahtjeva i uvjeta svjetske zvijezde Davida Guette prije nekoliko dana stigla u Split – voda Evian, šampanjac Pommery i hrvatska vina samo su dio biranih želja s liste glazbenika i njegovog tima.

Piše: 

Naslovna foto

David Guetta


David Guetta dolazi u Hrvatsku 30. srpnja gdje će u sklopu svoje Europske turneje nastupati u Splitu na plaži Žnjan. S razlogom se smatra da će taj nastup biti jedan od najupečatljivijih nastupa njegove trenutačne turneje koja pokriva cijelu Europu. Guetta je izjavio “Posebno se veselim ovom posjetu Hrvatskoj jer već sam nekoliko puta bio u Hrvatskoj, ali nikad dovoljno dugo da steknem ukupan dojam, stoga s nestrpljenjem očekujem uživanje na vašoj obali. Čuo sam za njezinu jedinstvenu ljepotu. “.

Lokalni tim organizatora u suradnji s pariškim uredom glazbenika neumorno radi na pripremi njegova dolaska te ispunjavanju liste službenih zahtjeva koja je danas stigla u Split.

Iz liste želja i strogih uvjeta suradnje koji su prije nekoliko dana dostavljeni u Split poznato je kako će tijekom boravka u Splitu David Guetta biti smješten u predsjedničkom apartmanu hotela Lav Meridian Split. Prema zahtjevu njegova menadžmenta na cijelom katu hotela Lav Meridian će vladati poseban režim kretanja kako bi D.Guetta nesmetano mogao uživati u trenucima odmora i pripremama za nastup, a cijeli kat hotela posebno je čuvan od strane hotelskog osiguranja te osobnih čuvara. Nekoliko sati prije nastupa Guetta će se pripremati za nastup u u Radisson BLU hotelu gdje su posebno za njega u jednoj od hotelskih dvorana organizatori postavili DJ opremu i ozvučenje kao u najboljim klubovima, a sve kako bi mogao se pripremati za večernji nastup na splitskoj plaži Žnjan.

Za prijevoz D. Guette i suradnika tijekom boravka u Splitu osigurana su dva luksuzna vozila marke Jaguar, modeli XJ Premium Luxury. Sva vozila moraju imati zatamnjena stakla te poseban sigurnosni sustav. Vozači i vozila glazbeniku i suradnicima na raspolaganju su 24 sata i uvijek moraju biti pod visokom pratnjom osoba iz osiguranja, te je organiziran poseban, izdvojen parking za vozila u sklopu hotela Lav Meridian.

Uz Davida Guettu u Split dolazi i njegov tim suradnika koji broji 12 ljudi, a uključuje manadžere turneje, tehničare za opremu, razglas i rasvjetu, producente, publiciste i osobnog asistenta. Zbog istaknute brige za okoliš (D.Guetta svjestan je kako je i buka jedan od onečiščivaća okoliša i zbog toga nastoji druga potencijalna onečišćenja dovesti do minimuma ili ih izbjeći u potpunosti!) i veće mobilnosti turneje tijekom koje D.Guetta u jednoj večeri nastupa i u dva grada/ na dvije pozornice, sva potrebna tehnika, poput DJ opreme, ozvučenja, golemih ekrana za animacije, kompletne rasvjete i scene nabavlja se od lokalnih dobavljača ali po izuzetno strogim standardima postavljenim od strane Guettinog menadžmenta. Tehnički i produkcijski tim D.Guette, 24 sata prije početka koncerta preuzima kompletnu tehniku i produkciju događaja, te je prilagođava i priprema za nastup.

David Guetta dolazi u pratnji svoje supruge Cathy, a nakon koncerta u Splitu provest će nekoliko dana na jahti krstareći hrvatskom obalom. S obzirom da je jako zauzet i predan muzici Guetta rijetko ima vremena provesti sa svojom djecom. “Nemam slobodnog vremena jer ga ne želim. Stvaram glazbu čak i u avionu. Ono malo vremena što imam provodim sa svojom obitelji. Ne trebamo mnogo, naprosto uživamo na okupu, razgovoramo, jedemo zajedno. Zato se svi veselimo posjetu Hrvatskoj da nakon dugo vremena budemo svi na okupu i u miru i jedva čekamo probati hrvatske specijalitete, kušat ćemo sve. Ne mogu dočekati. “ Organizatori su odabrali najbolje morske delicije koje pruža Jadransko more tako da će obitelj Guetta moći uživati u juhi od oslića, paškom siru, salati od hobotnice, crnom rižotu, škampima na brudet i mnogim drugim delicijama začinjenim izvornim hrvatskim maslinovim uljem, a za desert će probati dalmatinsku rožatu. Posebno se veseli hrvatskim vinima koje je probao tijekom zadnjeg nastupa u hrvatskoj i koje je uzeo kao suvenir iz Hrvatske.

Guetta se u nekoliko svojih ovotjednih medijskih nastupa posebno osvrnuo na koncert u Splitu 30. srpnja na plaži Žnjan: “Nastupam širom svijeta, ali osjećam da se u Splitu sprema nešto veliko i čarobno. Prolaze me trnci kad pomislim na to – svirku pred oko 40.000 ljudi, na obali Jadranskog mora! Vjerujte mi, prema onome što planiramo bit će doista spektakularno.”  

Organizatori su najavili da će audio i video iskustvo na koncertu biti dosad nešto neviđeno ovog ljeta na Jadranu “David Guetta će nastupati na posebnoj pozornici koja će biti podijeljena na dva floora i protezati se na 500 kvadratnih metara. U sklopu pozornice će se nalaziti dva video walla zajedničke površine 40 kvadratnih metara,  jedan na samom DJ pultu a drugi iza Davida Guette. Osim toga publika će moći uživati u jedinstvenom light showu za koji će se pobrinuti 100 moving headova, dok na plesnom podiju veličine 5000 kvadratnih metara, cijelo vrijeme će se kretati dva specijalizirana robota tzv. Kryomani, a sve to biti će popračeno razglasom jačine 400 kW. “

Ulaznice za događaj još uvijek je moguće moguće nabaviti na www.eventim.hr

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2