Skip to main content
  • 3.04.2018.

Gulaševi etno uzvici u Ghetto klubu

Znate već da svaki vikend treba proslaviti sa stilom, a jedna od najboljih metoda koju i vrapci na granama več znaju, je uz veliku dozu plesa.

Piše: 

Travanj je otvorio vrata i u svoj topli i sunčani zagrljaj primiti će sve one željne dobre glazbe i vrućeg plesa. Preletit ćemo ove dane koje treba odraditi prije nego dođemo do prvog nam petka, onog 6. travanjskog. Mjesto radnje je splitski Ghetto klub, a pozdrav proljeću i nadolazećoj festivalskoj sezoni u prvim glazbenim zamasima odrađuje Goulash Disko festival. U moru svih festivala koji su se udomili cijelom dužinom naše obale, na Komiži već 6 godina živi i radi ovaj posebito zanimljivi festival.

Veliku pažnju Goulash festival poprima zbog činjenice kako je to prvi festival organiziran isključivo kroz crowdfunding kampanju. Znate da dobar glas daleko se čuje pa tako i ovaj festival bez ikakvog PR-a, posjetitelje skuplja na način da svi oni koji su ga posjetili šire zanimljive priče drugima. Njegov osnivač Yves Taquet počastiti će također sve prisutne na novoj stanici Jezgre kada će otkriti sve detalje za pokretanje jednog festivala ovakvog tipa.

Festival će se ovo ljeto održati od 12. do 16. rujna na Visu. No, dok do festivala ima još par mjeseci, kreće serija zagrijavanja, pa tako stižemo do Splita. Već spomenuti Yves Taquet također će održati glazbeno predavanje, kada će svojim set ispipati teren Ghetto kluba i pripremiti plesače i plesačice za glavnog gosta. On dolazi iz Maroka, a predstavlja se pod pseudonimom Badre. U svom rodnom mjestu razvio je snažan afinitet za Magrhebi zvuk. Veliki korak uslijedio je selidbom u Berlin. Poznata techno meka imala je veliki utjecaj na Badre-a u glazbenom smislu te kao rezultat je dobiven psihodelični spoj Maghrebi beata, disco i elektra na vinylu.

Na sceni je preko 15 godina, Goulash Disko festival posjetio je 2014. godine, a poznat je po kojem asu u rukavu koje krije u svojoj glazbenoj kolekciji čime na njegovom nastupu doživljavate harmonično zvučno iskustvo.

Sve počinje u 21 sat, a upad je simboličnih 20 kunića.

[Event]
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2