Skip to main content
  • alt

Gusarska zastava razmotana iznova!

Lađa još jednom plovi, jedra su puna novog vjetra. Od kada je server srušen 9. prosinca vjerno smo pratili sagu digitalnog gusarenja.

 
Bila je ovo samo takva vožnja. U najdramatičnijoj parnici oko piratstva koja je protresla dansko zakonodavstvo osnivači su izvukli deblji kraj i zaradili ona, ne tako fancy, narančasta odijela.
 
No kako među “lopovima” uvijek postoji određeni respekt, zajednica bitova i bajtova nije sjedila prekriženih ruku i Isohunt je odlučio akrtivno čuvati naslijeđe Pirate Baya davši i službenu izjavu:
 
“Kao što vjerojatno znate, voljeni Pirate Bay je zasada ugašen. Nedostajat će nam. Zauvijek ćemo ga pamtiti kao hodočasnika slobode i mogućnosti na mreži. Bio je simbol generacijama korisnika interneta.
 
Njima u čast, osposobili smo tražilicu oldpiratebay.org. Mi, ekipa Isohunta, kopirali smo njihovu bazu kako bismo je spasili za nadolazeće generacije korisnika. Ništa neće biti zaboravljeno”.

alt

 
No pirat je uskoro iznova ponosno ustao na svoju drvenu nogu i bacio oko na pučinu kada su se početkom  godine na stranci počele događati neobične stvari. Nekoliko tjedana nakon rušenja servera na stranici se pojavilo misteriozno odbrojavanje unazad koje je pokrenulo nagađanja o tome do čega ura otkucava. 
 
U međuvremenu su gusari iz sjene svojim korisnicima bacili i zagonetni kod koji je nosio ključ odgovora i vodio na kompilaciju Schwarzeneggerovih “I’ll be back!” trenutaka. Ludo zabavan način pitarebayevaca da odstrane sumnju što se događa kada sat udari 00.00.
{youtube}Wu2ztrpksM8{/youtube}
 
I Pirate Bay je živ! Torrent freak je izvijestio kako se reanimacija odvila dan ranije od očekivanog. U simboličkoj maniri na stranici je krila raširio feniks. Nema te vatre iz koje pirati ne mogu ustati sposobniji i jači. Stranica je funkcionalna i trenutno se još sređuju linkovi za “Contact Us”, “RSS” i “Register”. Stoga mirna vam plovidba dragi naši! Neka more bude ljubazno prema vama!
sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web