Skip to main content
  • 2.11.2023.

HardBeats festival u Ljubljanu dovodi: 999999999, Kobosil, SNTS, Dyen, T78, Du’Art…

Nakon rasprodanog prvog izdanja HardBeats festivala, euforija tvrdog zvuka koja je obuzela Ljubljanu potaknula je organizatore da pripreme i drugo izdanje festivala

Piše: 


U petak 1. prosinca, HardBeats se vraća u novi ljubljanski prostor za događaje – Media Center, ali i u klub Cvetličarna kako bi pripremili još jedan festivalski techno/hard techno spektakl. HardBeats s novim festivalom prvi put povezuje ova dva prostora koja će poslužiti kao plesni podij za dva stagea.

U Media Centru za serviranje tvrdih, brzih i nabrijanih techno ritmova zaduženi su 999999999, Dyen, Gumja, Kobosil, SNTS i T78. Dok, Cvetličarnu preuzima Techsturbation Records u postavi Du’Art,Stanz Amor, Veztax B2B Lilson i Tinex.

Talijanski duo 999999999 su sredinom 2010-ih krenuli graditi svoj avangardni put kroz techno scenu. Prvo su krenuli s acid techno zvukom, prije nego što su se postepeno ubrzavali i smjestili u hard technu s kojim su osvojili svjetsku scenu. Svoje produkcije izdaju na vinylu, a na nastupima dolaze u “live act” izdanju punom iznenađenja.

Za njemačkog DJ-a i producenta Kobosila se smatra da je jedan od najbrže rastućih techno umjetnika, koji je zaslužan za stvaranje zvuka koji je u isto vrijeme – dubok, brz i agresivan. Zasluge za njegov današnji zvuk i glazbenu estetiku idu njegovom odrastanju u radničkom dijelu Berlina – Neuköllnu. Mračni i snažni pristup technu su se pokazale za Kobosila kao uspješan recept.

DYEN se 2017. na elektroničkoj sceni stvorio “niotkud” te je brzo našao svoje mjesto u niši tvrđih zvukova. Rodni Rotterdam je utjecao na njegove glazbene preference, a old school zvuk 90-ih, gabber i hardcore su ga osvojili. Danas, DYEN inspiraciju za svoju glazbu pronalazi upravo u tim žanrovima te im dodaje sastojke s kojima ih pakira u zvuk zvan “neorave”.

Anonimni SNTS posljednjih nekoliko godina važan je igrač u mračnim, grubim, industrijalnim techno zvucima. Crna odjeća, kapuljača na glavi i maska na licu su njegovi zaštitni znakovi s kojima dodatno intrigira maštu partijanera.

U ranim danima svoje karijere Manuele Tessarollo stvarao je hardstyle pod imenom Activator, a posljednjih godina producira hard techno kao T78. Osim svoje svestranosti kao producent, ističe se svojim stilom miksanja setova koji su ispunjeni “bombama”.

Gumja stoji iza HardBeatsa i Techsturbation Recordsa, koji dugi niz godina ostavlja svoj pečat na slovenskoj sceni. Za nadolazeći festival priprema nešto drugačiji set od naviknutog, jer umjesto zatvaranja događajaja – on ga otvara.

Du’ArT je portugalski DJ i producent s gotovo 20 godina iskustva. U kratkom vremenu postao je jedan od najtraženijih DJ-eva zahvaljujući svojoj neprikosnovenoj tehnici miksanja na 3 gramofona. Na njega su puno utjecali DJ Rush, Carl Cox, Dave Clarke i Umek, što će definirati kroz godine zvuk Du’ArTa koji je do dan danas ostao vjeran starome techno zvuku.

Stanz Amor je tribal techno specijalist koji stiže iz Manchestera. Inspiraciju za svoju glazbu pronalazi u old school technu, kojeg spaja s modernim produkcijskim tehnologijama kako bi stvorio svoj jedinstveni zvuk.

U B2B izdanju stižu prekaljeni i iskusni slovenski DJ-evi Veztax i Lilson. Veztax je čovjek iza Vezotonik Recordsa i dugogodišnji slovenski simbol energičnog techna, koji kroz svoju dugogodišnju karijeru je ostao vjeran svom zvuku i stilu. Lilson je na sceni aktivan od 2010., već se našao za pultom nekoliko puta s Veztaxom, a trake je izdao na etiketama poput Techsturbation Records, Vezotonik, Invicta, Rhythm, …

Postavu za nadolazeći HardBeats festival zaključuje lokalna snaga u usponu – TineX koji u svojim techno produkcijama, ali i u svojim setovima spaja jedinstveni miks groovea, funka te nostalgičnog osjećaja.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Olaii.

FB EVENT: HardBeats Festival | 1.12. | Media Center, Ljubljana

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2