Skip to main content
  • 2.11.2023.

Tisuću litara urina iz Berghaina pretvoreno je u umjetničku instalaciju

Ovo nije prvi put da je urin iz Berghaina postao umjetnička instalacija

Piše: 


Berlinska umjetnica Sarah Ancelle Schönfeld skupila je tisuću litara urina iz Berghaina koje je iskoristila za umjetničku instalaciju zvanu “Hero’s Journey” na izložbi “ON A NIGHT TRIP – Between Happiness and Crash” koja se održava u Erfurtu.


Foto: Sarah Ancelle Schonfeld

Tisuću litara urina iz Berghaina postavljeno je na izložbi o konzumaciji droga gdje se otvara zdrava i afirmativna diskusija o supstancama. Na izložbi, ukupno 11 međunarodnih umjetnika prikazuje svoje radove poput telefonske govornice pretvorene u ispovjedaonicu, uništenog lustera, svjetlećih slika stvorenih od speeda, kokaina i kristalnog metha…


Foto: Sarah Ancelle Schonfeld

Proces sakupljanja urina iz kultnog berlinskog kluba je trajao 10 tjedana te je iskorišten kako bi napunio akvarij od tisuću litara, koji je dug 4 metra te osvijetljen s posebnom LED rasvjetom. Zbog aditiva za konzerviranje Phenonipa, umjetnička instalacija u tekućem stadiju traje nekoliko godina prije nego što se kondenzira na kontrolirani način u kristal.


Foto: Marcus Scheidel

Objašnjavajući svoju umjetničku instalaciju, berlinska umjetnica kaže “Ovo djelo je putopis, tekuća arheologija ekstaze koja je došla iz tijela koja su sudjelovala u konzumaciji supstanci.”


Foto: Trevor Good

Ovo nije prvi put da je berlinska umjetnica Sarah Ancelle Schönfeld skupljala urin, jer je sličan proces prošla prije 10 godina prilikom kreiranja prve umjetničke instalacije “Hero’s Journey” koja je bila postavljena u Berghainu u sklopu izložbe povodom deset godina kluba.

paul 1 desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.