Skip to main content
  • 7.04.2017.

Haris remixa Carl Craigov hit iz 1997.!

Da si prije nekoliko desetljeća prošetao podno dubrovačkih zidina u gradu ponosnih gospi i gospara sreo bi u svojoj promenadi i Harisa Čustovića.

Piše: 


No kako kako trenutno nisi u tada nego si ovdje i sada, onog mladog tipa s početka koji je lutao republikom na obali jednoga juga sada nalaziš preko bare kao posvojenog Londončanina. Kraljica koja kraljuje ovim svestranim instrumentalistom, producentom i DJ-em s preko dvadeset godina staža  ipak nema krunu već je ona koja dira uši i srca – glazba.

Žanrovski klizni eksperimentator s fetišem na tehnički perfekcionizam ujedno je i onaj koji uživa u disonanci spajajući klasičnu i akustičnu glazbu s elektroničkom. Klasično obrazovani violinist i pijanist napominje kako mu je obrazovanje i simultano proučavanje glazbene teorije omogučilo "razumijevanje različitih glazbenih formi, melodijskih struktura, sposobnost sviranja instrumenata i razumijevanja dinamike i dimenzija zvuka, vještine koje su ključne pri procesu skladanja kao i u studiju."

Haris je ujedno i predani tata Laus Musica, manifestacije osobne želje za izdavanjem glazbe bez ičijeg odobrenja, glazbe koja voli podij i crossover forme koje te vode na neobične sonične dijaloge s slušaocem, a poznat je pultevima u svim zakucima svijeta, u najvećim klubovima, malim bezimenim znojnim underground podrumima i najvećim festivalima.

No studio je konkubina koja neumorno zove čim svijet utihne na tren pa je stoga novi povratak za mašine obilježilo, redizajniranje, preslagivanje i provlačenje kroz prostore sebe jednoga od onih koji su zauvijek zadužili globalnu elektroniku.
{youtube}YPB_PITNpXk {/youtube}

Za umjetnika rijetko kada išta pruža toliko zadovoljstva kao stvarana prilika za dodir s jednim od živih legendi svoga zanata i tako stiže ugodna progresija trake savršene za podne petka, remix Carl Craigove trake "At Les". Otvorenih mogućnosti otvorenih pristupa iz raznih žanrova, uslojene i čiste, istovremeno s obećanjima glasnih ekspresija i piano natruha šaputanja onoga što se zatim gradi kao zid zvuka, obrađuje dvadeset godina staru klasičnu techno traku.

Remix stiže kao dio otvorenog natjecanja koje organizira MetaPop, Planet E i Native Instruments. Traka je uzeta s drugog punokrvnog albuma gospodina Craiga "More Songs About Food and Revolutionary Art" izdanoga 1997. Rođen u godini Ljeta Ljubavi, Carl je zvjezdano predodređen da ispuni sudbinu jedne od najznačajnijih figura drugog vala uspona detroitskog techna, a Harisu je uejdno sličan po žanrovskoj hibridizaciji koja se ne libi potegnuti ni u jazz ili soul. Detriotska legenda će osobno odabrati pobjednika koji osvaja novčanu nagradu, Traktor Kontrol 55 i službeno izdanje na domu legendi, Planet E labelu. Pa play na Youtube videu iznad ili pak skok na MetaPop sidro ovdje, svejedno je dok god izaziva gušte. Sretan vam petak dragi naši!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2