Skip to main content
  • 14.04.2021.

Hildebrand praline s 14mg metamfetamina bile su hit u Drugom svjetskom ratu

Slastičar Theodor Hildebrand osnovao je svoju prvu malu tvrtku 1812. godine, a tvrtku Theodor Hildebrand & Son 1817. godine na Spandauer Straße u središtu Berlina.

Piše: 


Hildebrand je počeo koristiti parne strojeve u Pruskoj za proizvodnju čokolade 1830. godine. To mu je omogućilo da ponudi čokoladu, poznatu i kao "čokolada na pari", u dosad nepoznatim količinama po niskoj cijeni.

Godine 1935. tvrtka je predstavila Scho-Ka-Kola. Čokolada obogaćena kofeinom trebala se prodavati kao visokoenergetska sportska čokolada tijekom Ljetnih olimpijskih igara u Berlinu 1936. godine, a kasnije je dobila nadimak Avijatičarska čokolada, jer su je konzumirali piloti njemačkog ratnog zrakoplovstva.

Tvrtka je također lansirala praline koji su sadržavale po 14 miligrama metamfetamina (peterostruka doza Pervitina). Preporučalo se jesti tri do devet komada, što bi olakšalo kućanske poslove, a povrh toga biste smršavjeli, jer je lijek sredstvo za suzbijanje apetita. Za razliku od kofeina, bezopasan je.

Više u članku
Njemački DJ otkrio kako je čitav Treći Reich bio pogonjen crystal methom!

Jedna od najranijih upotreba amfetamina i metamfetamina bila je tijekom Drugog svjetskog rata, kada su ih koristili nacisti i savezničke snage. Pervitin su često koristile njemačka i finska vojska. Govori se da je Adolf Hitler povremeno počeo upotrebljavati amfetamin nakon 1937. godine, a o njemu je postao ovisan i krajem 1942. godine, iako to osporavaju povjesničari koji tvrde da pati od zdravstvenih problema.

Široko je distribuiran u njemačkim vojnim redovima i divizijama, od elitnih snaga do tenkovskih posada i osoblja zrakoplova, a milijuni tableta distribuirani su zbog svojih stimulativnih učinaka i induciranja produžene budnosti. Njegova upotreba od strane njemačkih posada tenkova dovela je i do toga da je bio poznat pod nazivom Panzerschokolade ("Čokolade u spremniku") i Stuka-Tabletten ("Stuka-tablete") među Luftwaffeovim pilotima.

Više o ovoj temi u recenziji knjige "Potpuna ekstaza" ovdje.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk