Skip to main content
  • 4.01.2024.

Hobin Rude – regionalni DJ godine i budućnost progressive zvuka

Upoznajte regionalnog DJ-a godine, 25-godišnjeg Hobina Rudea specijaliziranog za ritmove progressive housea.

Piše: 

Elektroničku glazbu je počeo slušati još kao klinac u ranim 2010-ima, ali se nekoliko godina kasnije u konačnici pronašao u progressive houseu. Upravo iz te niše je krenuo njegov put, kojeg je utabanao kroz besprijekorno traženje dubljeg značenja u glazbi, posebice onoj s nježnim, dubokim, progresivnim ritmovima, s naglaskom na noć i mrak. Jednom prilikom je istaknuo kako ni sam ne zna što ga je točno privuklo progressive žanru, ali ni ne mora znati, kad ga jednostavno ispunjava.

foto: @mili.villamil

Hobin Rude je svoju glazbenu karijeru započinje “lansirao” posljednjeg dana 2017. svirkom u krugu bliskih prijatelja, a prvo izdanje je uslijedilo 2020. U razmaku od svega nekoliko godina, talentirani beogradski DJ je izdao preko 150 traka, na više od 70 izdavačkih kuća među kojima svakako treba izdvojiti Sudbeat, The Soundgarden, PlattenBank

Kroz razvoj u vlastitoj produkciji stvorio si je misteriozan i iznimno intrigantan progressive house zvuk koji je postao njegov zaštitni znak i zaslužio podršku renomiranih kolega sa scene.

Diskografski gledano, 2023. je bila velika godina za beogradskog DJ-a i producenta koji je bio šesti najprodavaniji “Hype progressive house” izvođač na Beatportu. Objavio je nekoliko EP-jeva, traka, obrada, kao i potpisao za etiketu Sudbeat, cijenjenog argentinskog DJ-a Hernána Cattánea.

Među brojnim kvalitetnim prošlogodišnjim izdanjima Hobina Rudea svakako treba spomeniti njegovu “The Only Thing That Matters” koja je zavrijedila i nominaciju za nagradu Ambasador u kategoriji “Najbolje regionalno house izdanje“.

Podrška za izdanja talentiranog beogradskog DJ-a u 2023. je stizala sa svih strana, a njegove trake su se mogle čuti u setovima Dannyja Tenaglije, Hernána Cattánea, Johna Fleminga, Nicka Warrena, Guy J-a, Eelke Kleijna, Paul Van Dyka i mnogih drugih…

Kada se ne igra s vlastitim trakama, kroz ruke Hobina Rude prođu brojne produkcije drugih izvođača dok priprema podcaste koje vodi – Frisky Radio i Progressive Tales.

Osim što mu je sama produkcija velika strast, Hobin Rude se vješto snalazi i za miksetom te se njegove setove moglo slušati od Nizozemske preko Malte, Srbije i Rumunjske pa sve do Pakistana. Svirao je na EXIT-u, Fresh Waveu, Amsterdam Dance Eventu, a pult je dijelio sa svjetskim poznatim DJ-evima poput John Digweeda i Sashe za koje je priprema “teren” na njihovom nastupu prošlog ljeta u Beogradu.

Sav trud, mukotrpan rad i zalaganje koje je uložio u svoju karijeru, naposljetku je došlo i na naplatu. Krajem 2023. Hobin Rude je postao “Regionalni DJ godine” prema nagradi Ambasador.

dobar house desktiop
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju