Skip to main content
  • 15.09.2016.

Hologram ubijene gorile na festivalu!

Iz analognog svijeta u kojem je sve bilo stvarno i opipljivo zatekao si se odjednom usisan u digitalno, u ne mjestima cyber spacea.

 
Izgrađeni u potpunosti od dualnih "da-ne" komandi nula i jedinica nastali su novi svjetovi, novi prostori, novo vrijeme instantne komunikacije. Iz realnosti si uvučen u postojanje kao avatar, slika sebe samoga, pikselizirani prijevod svoje ličnosti. No digitalno je stvaralo svoju priču sasvim neovisnu od tebe i tvoje osobne ekstaze histerične komunikacije i fascinacije novim načinima postojanja. I sada nalazi način da iskorači u tvoj svijet i nakupinama svjetla materijalizira u 3D stvarnosti ono što (više) ne postoji.
 
Tako će se u Hustonu na Day For Night festivalu pojaviti hologram. Čini se da stvaranje virtualnih bića s kojima se dijeli stage postaje praksa jer će gorila Harambe uslijediti nakon što su se kao hologrami pojavili već Whitney Huston ili recimo 2PAC na Coacheli.
 
 
Nisi li pratio, Harambe je gorila čija smrt je odijeknula svijetom. Dječak od 3 godine je ušao u nastambu i gorila ga je primila i počela vuči nakon čega ga je ustrijelio službenik zoološkog vrta. Svijet je podivljao u kontroverzi koja je ispreplela višestruka moralan pitanja od držanja divljih životinja u gradskim centrima kao što je Cincinnati zoološki vrt, preko osiguranja nastambi i do toga da je gorila jednako lako mogao biti onesposobljen i uspavljivanjem dok se dječak ne izvuče iz nastambe.
 
Day For Night festival, koji će se održati prosincu, je tako odlučio odati počast gorili koja je postala simbol ljudske okrutnosti i tretmana onih koji ne mogu govoriti za sebe, objavivši da će se Harambe pridružiti umjetnicima na stageu, a daljnje vijesti sugeriraju da će se isti hologram pojaviti i na Fat Jew IRL Festivalu.
 
U novoj eri živ si dok god živi tvoja slika!
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2