Skip to main content

Homeboyeve “Kaprije” u top 40 DJ Mag najEP-a 2015.!

Neki ljudi žive dane u glazbi zbog uspjeha, prestiža, novca ili bilo koje druge imenice koja se danas smatra poželjnom, a neki samo zato jer ne postoji mogućnost života izvan glazbe.

 
Marko Pelaić, elektroničkom tebi poznatiji je kao Homeboy i renesansni glazbenik radi ono što radi samo zato jer ponekad, samo ponekad, prve ljubavi potraju zauvijek.
 
Homeboy je jedan dio puzzle koja je zajedno s Pytzekom i Sergejem slagala sliku nove generacije zagrebačke scene kao i onaj koji drži konce House is OK labela.

 
Izdanja su curila s labela poput Hypercoloura i Bureka, zvuci odzvanjali festivalskim pozornicama i naposljetku se spaja s njemačkim kolegama kako bi postali pogonski mehanizam House is OK labela. Sklon eksperimentu i neuobičajenim potezima poput spajanja balkanskog ritmičkog sezibiliteta i housea i trakama koje nastaju kao glazbeni sažetak svestrane persone, House is OK je tako ove godine izbacio i optimističnu pomaknutu dislociranu ritmičku hipnozu nazvanu "Kaprije" u kojoj na jednoj trećini preuzima klavirski solo na pozadini neumorne niti ritma.
 
 
Ono što mi odavno znamo je da je odlična, savršena subotnja traka slobode, a sada to zna i DJ Mag koji ju je uvrstio u top 40 najboljih EP-a godine koja se ubrzano bliži kraju. Nimalo loše za tipa koji je visio po šibenskim CD shopovima i velikim očima od stakla gutao kataloge vinila. Čestitamo Marku i ponosni smo što će stati i za pult primoštenske inačice Takeovera, no o tome više kada ura otkuca čas. A sada, izvoli, stisni play i uživaj u subotnjem popodnevu uz "Kaprije".
{youtube}VqRu4ASk1BU{/youtube}

Homeboy svira uživo na KS Takover Primošten flooru u Aurori 31.12.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop