Skip to main content
  • mary
  • 2.11.2011.

Hrvatski DJ-i u Beogradu uz Adam Beyera

„Lucky records Showcase“ svoje prvo izdanje u novoj klupskoj sezoni imat će 26. studenog u prostoru KPGT-a. Zvijezda ove večeri bit će Adam Beyer, umjetnik koji se vezuje za termin „švedski techno“ i pravac koji je,od 90-tih pa do danas, posebno utjecajan.

Piše: 

Naslovna foto

Mary


On je od početka znao šta želi svojom muzikom da prenese publici, gradio je prepoznatljiv stil i postao inspiracija mnogim umjetnicima koji su dolazili.

Ključni album njegove karijere dogodio se 2002. „Ignition Key“ na kojem je utvrdio svoj kultni status, pokrenuo je potpuno novi val techno zvuka. Jedinstvena harmonija, suptilniji ritmovi i sjani skok u produkciji natjerali su ponovo cijelu scenu da prati inovacije ovog švedskog vizionara.

Etiketa „Drumcode“ iza koje stoji, od osnivanja (`96.) do danas, platforma je oko koje su okupljeni ključni umjetnici elektronske zajednice, Cari Lekebusch, Pär Grindvik, Jesper Dählback, Joel Mull, a danas i lideri „novog vala“ techno zvuka (Paul Ritch, Joseph Capriati, Alan Fitzpatrick).

Posljednja dva desetljeća njegova muzika obilazi cijeli planet, jednako je omiljen među ljubiteljima svih pravaca i poštovan od strane najšire DJ zajednice. Uz Beyer-a, iste večeri očekuju nas nastupi Petra Dundova, u čijoj muzici i tijelom i dušom uživamo desetljećima, veterana ZG scene Mary-a, Speedy-a, Gorana Isića i Predraga Janusa. Karte za „Lucky records Showcase“ nalaze se u pretprodaji po cijeni od 1000 din.

ADAM BEYER / Drumcode / Sweden
PETAR DUNDOV / Music Man / Croatia
MARY / Audiometric / Croatia
SPEEDY / Lucky Records / Funky Criminimalz
Goran Isic / Lucky Records / Funky Criminimalz
Predrag Janus / Funky Criminimalz

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk