Skip to main content
  • 17.07.2023.

Hrvatski Techno duo DBFB ima novi EP -Stones-

Nakon uspješnog proljetnog izdanja “1987”, istarski duo nastavio je s kvalitetnim radom u studiju

Piše: 

Techno duo iz Poreča DBFB je objavio novi EP “Stones” na vlastitom After Us Recordsu. Sa “Stones” EP-jem DBFB predstavljaju četiri nove groovy trake u stilu detroitskog techna s avangardnim funk prizvucima.

Novi EP je složen od četiri trake – dva originalna mixa “Small Stone” i “Stepping Stone” te njihove dvije obrade za koje su zaslužni Orion i Philippe Petit.

Small Stone” na prvu zvuči jednostavno, traka je slojevita što za ishod ima tapiseriju zvučnih tekstura. Rezultat je suptilna, ali bogata zvučna tekstura koja postavlja temelje za jednostavnost bouncy melodije. Repetitivnost melodije premošćuje se spletom detalja u obliku šumova koji se razvijaju u pozadini (do)noseći razvoj pjesme.

Stepping Stone” donosi dub pristup detroitskom technu sa svojom groovy bas linijom i specifičnim sint elementima u ulozi vokala. Brzo razvijajuće melodije pretaču zvučne obrasce u nešto novo čim na njih obratimo pažnju. Ostavljajući nam premalo vremena za prilagodbu, možemo samo uživati u savršeno razvijenim, uvijek novim stadijima ove male eksplozije.

Finski DJ, producent i radijski voditelj Orion je složio obradu za traku “Small Stone”. U njegovoj obrani vokalni i isječci podsjećaju na britanski grime i dodaju nešto živahne razigranosti melodiji, istovremeno naglašavajući ritam. Ova obrada nadograđuje original na način koji uspješno čuva okosnicu pjesme, ujedno je pretvarajući u svježu i groovy izvedbu.

Belgijski DJ i producent, Philippe Petit sa svojom obradom “Stepping Stone” slušatelje vodi u avangardnu SF-funk avanturu stvorenu za ljeto. Obrada je netipična kombinacija techna s izraženim organskim prizvukom melodije nalik gitari koji gotovo podsjećaju na tango.
 

Traka “Small Stone” je već doživjela značajan uspjeh i podršku od renomiranih DJ-eva poput Richie Hawtina, Cristiana Varele, Dax J-a, Slama, Carla Craiga i mnogih drugih.

EP “Stones” trenutno je dostupan za preslušavanje na Bandcampu i SoundCloudu.

sonus 2
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju