Skip to main content
  • 17.07.2023.

Ikonski klub Space koji je stekao status na Ibizi – otvara vrata na obali Jadrana

Najnagrađivaniji noćni klub na svijetu, pronašao je svoj novi dom s druge strane Jadranskog mora – na talijanskoj rivijeri

Piše: 

Space Ibiza koja je svoja vrata na “bijelom otokuzatvorila 2016. nakon nekoliko godina čekanja pronašao je novi dom. Ikonski klub se seli u Italiju u gradić Riccione, smješten na Jadranskom moru.

Smješten na istočnoj strani talijanske rivijere, Space Riccione obilježava globalnu ekspanziju Space institucije, a već se očekuju gostovanja najvećih imena iz svijeta elektroničke glazbe. Iz kluba otkrivaju kako će Space Riccione biti “klub nove generacije”, ali sa svim elementima svog prethodnika na Ibizi. Klub bi se trebao sastojati od četiri velika plesna podija – Arena, Garden, Terrace i Lounge. Svoja vrata partijanerima, Space Riccione bi trebao otvoriti na proljeće 2024.

Vlasnik brenda Space, Pepe Rosello o novoj lokaciji kaže: “Sretni smo što možemo nastaviti 27 godina povijesti Space Ibize u kultnom mjestu Riccioneu, koji predstavlja zabavu. Ljubav prema glazbi i međusobno poštovanje, glavne su karakteristike svih naših događaja, a to će biti središnji dio novog iskustva na novoj lokaciji.”

Svoju prvu sezonu, Space Ibiza je odradila u 1989., a do svog zatvaranja šest puta je proglašena najboljim noćnim klubom prema izboru čitatelja DJ Maga. Prostor Space Ibize je bio jedan od najstarijih i najvećih plesnih podija na “bijelom otoku”. Zatvaranje kluba krajem ljeta 2016. ostalo je u pamćenju brojnih partijanera, posebice zbog maratonskog seta Carl Coxa ispunjenog emocijama.

Riccione je inače poznat kao turističko središte sa bogatim noćnim životom, a za scenu se najviše ističe klub Cocorico koji redovito ugošćuje velika DJ imena.
 

 

sea star desk
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.