Skip to main content
  • 27.05.2021.

Hrvatski trojac vodi UFO Beats kanal na Youtubeu

Jedna od najpoznatijih online platformi za promociju deep, minimal i micro house glazbe UFO Beats postoji još od 2016. godine, a najpoznatija je po svom bogatom YouTube kanalu gdje broji 70 tisuća pretplatnika, preko 30 milijuna pregleda i nešto manje od 5 tisuća objavljenih traka.

Piše: 


Svatko tko nešto pomnije prebire po tim žanrovima zasigurno se susreo s UFO Beats kanalom u potrazi za svježom, neotkrivenom i slabo poznatom glazbom, ali i brojnim hitovima koji su to postali upravo zahvaljujući kanalu. Međutim, ono što je malo poznato jest da iza UFO Beats-a stoji u potpunosti hrvatski tim strastvenih kolekcionara i DJ-eva.

Osnivač, Mislav Rastović, neumorni je digger i glazbeni kolekcionar, otvorio je kanal te sasvim spontano počeo objavljivati izdanja koja se još nisu mogla pronaći na YouTube-u, te je u svega par godina privukao nekoliko desetaka tisuća pretplatnika i počeo surađivati s poznatim etiketama i producentima te aktivno radio na promociji deep i minimal izdanja, a ponajviše rominimal zvuka koji je otprilike u to vrijeme došao na velika vrata europske scene.

Prije dvije godine timu se priključuje Bronski, a nedugo zatim i Marcel, obojica DJ-evi i promotori, redovito prisutni na hrvatskoj sceni i prepoznatljivi po pretežito deep i minimal setovima.

Kanal trenutno ima oko 400 tisuća mjesečnih pregleda, a nedavno ga je poznati portal Feeder uvrstio među najbolje online platforme za promociju underground elektroničke glazbe. Tjedno se na repertoaru nađe 10-15 svježih izdanja, a na kanalu su ugostili brojne producentske teškaše kao što su Traumer, Ricardo Villalobos, Afriqua, Raresh, Barac, Priku, Ben Rau, Archie Hamilton, Arapu, Mihai Pol, NTFO, Kirik, Viceversa, Ada Kaleh, Silat Beksi, Cosmjn, Bryz i mnogi drugi.

"Trenutno pripremamo nekolicinu novih projekata koje razvijamo unutar platforme, a možda najzanimljivija jest da ćemo ubrzo lansirati našu only vinyl etiketu, prvo izdanje je gotovo spremno. Osim toga, želimo i domaćoj publici približiti zvuk kojeg UFO Beats promovira, jer Hrvatska zapravo nije ni u prvih 10 zemalja iz kojih dolaze naši pretplatnici i pregledi.“ Tako je ovom prilikom Marcel najavio kako Hrvatska ubrzo dobiva novu underground etiketu, ali puno širih razmjera.

UFO Beats Youtube kanal pogledajte ovdje.

sonus 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju