Skip to main content
  • radio808
  • 27.05.2021.

808 novi je zagrebački FM radio na 93,9!

Grad Zagreb dobio je novi radio odnosno Radio 808 se, zahvaljujući razumijevanju HAKOM-a i AEM-a, nakon deset internetskih godina na adresi www.radio808.com privremeno proširio i na gradsku FM skalu 93,9.

Piše: 

Naslovna foto

Radio 808 Soundsystem


Programski sadržaj koji nudi novi zagrebački radio je vizionarski, moderan, tematski zanimljiv s velikim naglaskom na najnoviju, a često i najkvalitetniju glazbu. Ekipa 808, usmjerena je prema raznovrsnog programa s velikim naglaskom na najnoviju, a često i najkvalitetniju glazbu pristiglu sa svjetskih ili regionalnih terena.

Organizam radija 808 čini 10-ak vrhunskih glazbenih i radijskih znalaca među kojima su i Ilko Čulić, Goran Pirš Piro, Gordan Antić i Zlatko Balog – dobro poznata radijska imena, trojac koji je profesiju brusio na Radiju 101, za DJ pultom te na malim TV ekranima.

Iskusnoj i uigranoj radijskoj gardi pridružuju se nove, mlade snage poput Marcele Galant Kokot – voditeljice, project managerice i urednice emisije “Točno u podne” te Gracije Pleštine –  urednice i voditeljice emisije “Insite” koja svakog ponedjeljka u društvu šarolikih gostiju obrađuje teme iz raznih sfera kreativne industrije kao i novosti pristigle direkt s underground scene.

Izrazivši zadovoljstvo zbog dobivanja privremene frekvencije, glavni programski urednik Ilko Čulić o programu i viziji 808 kaže:

Vjerujem da radio 808 moze obogatiti zvučnu sliku zagrebačkog etera s vrhunskim timom i s još nekoliko pojačanja koja stižu na jesen.”

O programu na 808

Emisiju "Insite” koja kroz intervjue s gostima obrađuje teme i događanja iz kulturnog sektora slušamo ponedjeljkom od 18 sati.

Goran Piro Pirš zaslužan je za talk show emisiju “Točno u podne” koju slušamo ponedjeljkom, srijedom i petkom točno u podne. TUP ponedjeljkom zajedno uređuju i vode Piro te  Marcela Galant Kokot te se kroz intervjue s gostima bave ozbiljnim temama i općenito kulturom življenja. Srijedom je TUP rezerviran za politiku i političke teme, a petak kao petak namijenjen je ležernijim temama pa u studiju uz Piru sjeda Ilko Čulić kako bi ugostili neko od poznatih lica s glazbene scene.

Srijedom  od 18 do 20 sati je rezervirana za poduku iz world musica kroz emisiju “The AfroBizzShow” koju vode i uređujuSarah iz Ugande i DJ DOC Cedrom.

Četvrtkom od 19 sati, u svoj glazbeni svijet kroz emisiju Chui ovu glazbu vodi nas renomirani glazbenik Toni Starešinić iz grupa Chui i Mangroove.

A, najjači dio glazbenog programa odvija se subotomkada radio party počinje već u 15 sati emisijom Sicko Disco koju uređuje Marko Tralić Freeze. Na njegov show, s početkom u 19 sati, nadovezuje se Tom Bug emisijom “Dobar House” koja kroz sat vremena donosi najsvježije vijesti s regionalne i inozemne house scene. Špica subotnjeg 808 programa zakazana je za 22 sata kada starta emisija techno glazbi “Tech Room” pod uredničkim vodstvom E-Basea, još jednog prekaljenog radijskog profesionalca.

Petkom u 18h ide Bubanj&Bass
pod vodstvom DJ FrenkyBoya o DnB glazbi

Isto tako, svakog časa na radiju očekuju dolazak Phat Phillieja i njegove kultne hip hop emisije Blackout

RADIO 808 KAO projekt

Ekipa Radio 808 naglašava i činjenicu da radio ne gledaju isključivo kroz prizmu “običnog radija” već kao  multimedijalni projekt koji klijentima nudi usluge snimanja raznih video i audio materijala. Više o projektu objasnila je Project managerica Marcela Galant Kokot:

“Kvaliteta, točnost i kreativnost 808 radija naša je misao vodilja. Radio danas ne živi samo kroz radio valove već i kao multimedijalno tijelo na raznim online kanalima od YouTubea, Fejsa do ostalih društvenih mreža, mrežnih stanica i streaming servisa. A, kako je 808 okupio ekipu vrhunskih profesionalaca koji vješto barataju zanatom, svojim klijentima i slušateljima nudimo kvalitetne usluge snimanja video i audio materijala, podcasta, reklama i infocomercala; live streaming;  organizaciju evenata, konferencije, koncerata i mini festivala.”

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2