Skip to main content
  • 24.02.2023.

Human Hands and Analog Machines drugi je LP album Evolucije Zvuka

Novi album Evolucije Zvuka sadržava 10 pjesama kojim nastavljaju prezentirati svoj originalni zvuk i žanr te ostaju vjerni sebi i svom stilu ne uklapajući se ni u kakve kalupe (techno, industrial, tech-house, progressive, komercijalni edm, nu, electro, disco itd.)

Piše: 

Dosljedni analognim elektroničkim instrumentima, pa stoga i analognom zvuku, svaka pjesma je priča za sebe puna osebujnih dionica krenuvši od ritma pa sve preko synthova s vrlo hrabrim slobodoumnim idejama, koje samo vrli i iskusni poznavatelji el. glazbe mogu prepoznati.

Nepredvidivost je prisutna, ali u pozitivnom smislu gdje slušatelja odvodi na putovanje koje nije zasigurno očekivao. Promjene ritmova, tempa, igranje s bojama zvuka ne plašeći se ni jednog trenutka pustiti da vizija, a naravno i iskustvo umjetnika bude osnova od koje nema odstupanja.

Zvučni bas beat, vrlo snažan, spaja se s efektima i sekvencirajući grade cijelu priču koju čak slikovito možete zamisliti. Puno je takvih „hrabrih istupa“ tako da to Evoluciji nisu istupi već sasvim normalan slijed glazbenoga toka.

No, vratimo se da ukratko rezimiramo što zapravo krasi ovaj album, a to je zadiranje u sfere u koje rijetki zalaze, poticanje na preslušavanje nekoliko puta i koliko god slušali, svaki put ćete čuti nešto novo i drugačije, ništa računarski u programu, već čisto sviranje na elektroničkim instrumentima.

Od početaka nastajanja pa do danas i sada, nastavili su putem analognog zvuka koji je "živ, pun, zdrav kao čist zrak, kao domaći kruh, kao neprskano voće, kao nepasterizirano mlijeko i masni maslac kroz koji prste ronimo, plovidba na valovima koji su modulirani i izvajani jer „oni to sami od nas traže“, „mole“ da budu blago zakrivljeni, zatim oštro isprekidani, pa provučeni kroz, laički rečeno neku vrstu echa i to sve samo na jednom od arpeggiranih tonova koje će Evolucija Zvuka sekvencirati. Sljedeći ton ili akord su na potpuno drukčijim modulatornim parametrima“.

Uživajte u glazbi ali i video uratcima koji prate zvuk repetitivnim vizualima koje nadopunjuju cjelokupan, kako su ga oni nazvali electro-art jer, Evolucija Zvuka je umjetnost stvaranja u raznim sferama i na više razina. Album je izašao 13. veljače za Aceton Music, a može se kupiti na Beatportu.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk