Skip to main content
  • IDOW
  • 11.02.2013.

I Dream Of Wires

U zadnje vrijeme sve se više snima i radi dokumentaraca na neki način povezanih s elektronskom glazbom. Od serije dokumentaraca o Bengi, pa Hashtags koji je u emitiranju, od mnogih koje nam trenutno padaju napamet, sljedeći je o modular synthovima.

Piše: 

Naslovna foto

IDOW

Dokumentarac koji će trajati čak 4 sata očekuje se u lipnju, a o njemu se priča već od 2011. godine no očito je nešto krenulo po zlu, vjerojatno manjak novca za posprodukciju ili štogod. Tada se pričalo o imenu Modular: The documentary, a sada se ipak govori o I Dream Of Wires: Hardcore edition.
{youtube}GCyiDaM3boc{/youtube}

IDOW je nezavisan dokumentarac koji govori od povijesti, do oživljavanja upotrebe modularnih sintesajzera, strasti, opsesiji i snovima ljudi koji su svoj život na ovaj ili onaj način povezali s ovim instrumentom, ili mašinom.

U filmu se pojavljuju brojna poznata imena elektronske scene – šef Planet E-a Carl Craig,  Trent Reznor, Vince Clarke, Chris Carter, Legowelt, John Tejada, Container, James Holden, Deadmau5, Factory Floor‘s Dominic Butler i osnivač Mute-a Daniel Miller.

alt

Solvent je zadužen za soundtrack filma, a osim ovog gornjeg, možete pogledati i 12-ominutni trailer OVDJE.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2