Skip to main content
  • pirate bay
  • 12.02.2013.

Pogledajte cijeli dokumentarac o Pirate Bayu

U protekloj smo godini pratili cijeli proces od sudske odluke o gašenju popularnog torrent servisa The Pirate Baya preko bijega i uhićenja njegovog osnivača do prebacivanja u cloud tehnologiju kako ne bi ponovno razbjesnio organizacije za zaštitu autorskih prava.

Naslovna foto

pirate bay

Većini vas je poznato da je o Pirate Bayu i njegovim švedskim osnivačima Gottfridu Svartholmu, Fredriku Neiju i Peter Sundeu snimljen dokumentarni film „The Pirate Bay – Away From Keyboard“  koji je premijerno prikazan na berlinskom filmskom festivalu a objavljen je pod Creative Commons licencnom uz režisersku palicu Simona Klosea.

Dokumentarac bi trebao izaći u proljeće ove godine, a bit će dostupan za besplatno preuzimanje na The Pirate Bayu i ostalim BitTorrent trackerima. No ukoliko ga dosad niste pogledali, bez obzira na stranu koju zauzimate kad su u pitanju torrent servisi i usluge koje nude, odvojite nešto manje od sat i pol vremena, uključite prijevod i direktno ga pogledajte na You Tubeu u nastavku.

{youtube}lkfrcI2obKs{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2