Skip to main content
  • last.fm
  • 18.12.2012.

I last.fm bilježi ogromne gubitke!

last.fm, poznata desktop glazbena platforma, u 2011. godini prijavila je gubitak od 4.4 milijuna funti, iako ovu uslugu prilagodljivu vašem ukusu u glazbi koriste deseci milijuna ljudi diljem svijeta.

Piše: 

Naslovna foto

last.fm

Tako će od iduće godine last.fm, u vlasništvu CBS kompanije, uvesti plaćanje njihove radio usluge u zemljama poput SAD-a, UK-a, i Njemačke, a što su prije već učinili u Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i Brazilu. U većini ostalia zemalja svijeta usluga će jednostavno biti ukinuta, jer je neprofitabilna, a u nekim zemljama je problem i oko licenciranja.

Pretplate donose samo 23 posto prihoda ovoj kompaniji, a o ovom se obratu u poslovanju obratila i sama kompanija, koja kaže da će se orijentirati po tržištu, i kako se nadaju da će doći do njegova oporavka kako bi last.fm opet postao dostupan svima.

alt

S obzirom da last.fm sigurno ne posluje dobro ni u Hrvatskoj, vjerujemo da je od iduće godine posljednje ‘zbogom’ ovoj popularnoj glazbenoj platformi.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2