Skip to main content
  • 26.02.2021.

Ibiza nastavlja partijati ovog ljeta. Na otok uz Covid-19 putovnice!

Španjolska nastavlja težiti uspostavljanju europske iskaznice ili putovnice kao sredstva za otvaranje inozemnog turizma ovog ljeta.

Piše: 


Ministarstvo gospodarstva utvrdilo je da je takav dokument od temeljne važnosti za omogućavanje oporavka turizma. Španjolski ministar turizma Reyes Maroto rekao je u ponedjeljak novinarima da vlada planira uvesti potvrde o cijepljenju ili "putovnice" u svoj sustav koridora sigurnog putovanja, kao "element sigurne mobilnosti".

"Već imamo uspostavljene sigurnosne protokole, ali želimo poduzeti još jedan korak kako bismo pomogli ponovnom pokretanju putovanja čim to dopusti situacija s koronavirusom", rekao je dodajući da vlada surađuje s EU i OECD-om na "usvajanju zajedničkih protokola koje će dati putnicima samopouzdanje da mogu putovati sigurno ”.

Većina stanovništva Ibize bit će cijepljena protiv koronavirusa do svibnja

Masovno cijepljenje na otoku započet će u travnju. Ovi planirani protokoli, uključujući Covid-19 putovnice već su odobreni za upotrebu na Balearskim otocima, uključujući Ibizu. Kako prenose mediji Ibiza Rocks je prvi klub koji je zaželio dobrodošlicu stranim turistima, a otvara se 26. svibnja.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2