Skip to main content
  • 4.03.2021.

Immersive Audio kao osvježenje na regionalnoj sceni

U moru malih labelova okrenutih primarno "Four to the floor" stilu muzike poput house, techno i sličnih glazbenih smjerova, iz Srbije stiže osvježenje i nešto drugačiji projekt mladog producenta i skorašnjeg label bossa Aleksandra Narančića aka Arxiva.

Piše: 


Naime Arxiva je do sada već poznato ime na uderground drum and bass sceni kao DJ i producent, a do sada je imao izdanja na kućama kao što su Parallel Depth, Tesseract, Off-License, Inbassion, Talayotik, Onyx, SDDNB…

Došlo je vrijeme da Aleksandar pokrene svoj vlastiti projekt te je za suradnju uz sebe skupio jos trojicu stranih suradnika, a to su: Arturo Alvarado Zamudio aka MAE917, Manuel Guerrero Estevez i Nicoara Raul aka Rollyax koji su uključeni u projekt sa dizajnom, marketingom i administracijom.

Ideja novog projekta je istraživati, djeliti i širiti različite forme umjetnosti kroz jedan prepoznatljiv format koji se tek gradi. O čemu se radi saznat ćemu ubrzo jer 8. ožujka izdavačka kuća će ugledati svoje svjetlo dana i to sa prvim VA LP pod imenom "immerse VA". Na njemu će se nalaziti 11 traka i izvođača.

Producenti koji će doprinjeti svojim radom na izdanju su: Arxiva, C:Critz, Deleted Sound, Exoterran, Indukt, LMNT5, MAE917, Rettir, Rollyax, Violent Cuts i Vulgarythm. Uz jedanaest različitih imena moći će se naći za svakoga po nešto od onih tvrđih dancefloor hitova pa sve do opuštajućih melodija, raznolikih dubokih bass dionica, isprekidanih ritmovima, breakova i svemu što donosi Drum and Bass zvuk sa svojim prizvucima.

Ali to nije sve! Izdavačka kuća neće raditi samo u svojstvu muzičkog distributera već će operirati i kao umjetnička platforma i samim time dijeliti fotografiju, video uradke, literaturu i druge umjetničke medije. Ovo je sigurno nešto novo i zanimljivo za popratiti svim ljubiteljima "drugačijeg" glazbenog i umjetničkog izričaja jer na ovim prostorima takvih stvari i nema često za vidjeti ni poslušati.

Preslušavanje i više informacija o samom labelu možete čuti u emisiji Bubanj&Bass aka B&B Radio na Radio808.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2