Skip to main content
  • 5.03.2021.

Escape Sessions Croatia – partijanje na jedinstvenim lokacijama

Escape Sessions Croatia je program koji je nastao na ideji promoviranja domaće elektroničke scene na neobičnim lokacijama.

Piše: 


Domaća elektronička scena je jako kvalitetna ali je nažalost potisnuta iz većine zagrebačkih klubova. Zbog toga je ekipa ESC organiziranjem evenata na jedinstvenim lokacijama htjeli potaknuti povratak elektroničke scene kao main evente. Pored toga, na ovaj način su htjeli promovirati i dati support lokalnim DJ-ima.

Escape Sessions priča je započela u 2019. godini s dva eventa. Prvi event bio je održan na prekrasnoj terasi Riverside golf terena gdje su ugostili domaćeg DJ-a Viktor-a. Drugi je održan krajem ljeta 2019. godine gdje je glazbu birao Joe2Shine, a za lokaciju je odabrana terasa hotela Academia u samome centru grada. Odaziv na oba eventa je bio iznenađujuće dobar te su odlučili sljedeće godine (2020.) koncept proširiti i na ostale gradove u Hrvatskoj. U planu za 2020. godinu bila su četiri grada sa 6 prekrasnih i do sada još neviđenih party lokacija. Prvi event bio je zakazan za 14.03.2020. godine na zadnjem katu Sky Office zgrade u Zagrebu s DJ Tom Bug-om. Nažalost, radi corone event nisu uspjeli održati, ali valja svakako istaknuti da je 350 karata rasprodano tjedan i pol dana prije samog eventa.

Svi znamo kakva je godina iza nas, da je event industrija gotovo nestala, pa je tako s njom nažalost nestao i plan ESC-a za 2020. godinu. Unatoč svemu mogu se pohvaliti i reći da su i u tom okruženju uspjeli održati 2 live eventa. Prvi je bio u lipnju u Aquarius klubu s Viktorom i Hudi-em, a drugi u kolovozu na 26. katu VMD nebodera u Strojarskoj ulici gdje su premijerno ugostili Dj duo Dallerium, trenutno najtraženiji DJ duo u Hrvatskoj.

Trenutno je ekipa ESC u završnoj fazi planiranja cijelog programa za 2021. godinu o čemu više pišemo uskoro. Osim domaćih DJ-a na njihovim partijima uskoro će zavrtiti i nekoliko inozemnih.

Zbog lockdowna uzrokovanog COVID-19 krizom odlučili su se prikloniti trendovima snimanja live videa. Tako su pokrenuli Escape Sessions Croatia Lockdown edition. Ideja je bila snimiti live setove na nekim malo drugačijim lokacijama i istaknuti se malo od ostatka koji su u to vrijeme snimali set-ove po sobama ili studijima. Odlučili su iskoristiti 21. kat Sky Office zgrade u Zagrebu kao podlogu za 3 live videa kojima su predstavili lokalne DJ-e. U razmacima od tjedan dana ugostili su Tom Bug-a, Dallerium i Kostu Radman-a.

Sva 3 live videa bila su obogaćena live snimkama drona kako bi video sadržaji imali jedan dodatni vizualni aspekt. Naknadno su uspjeli organizirati dodatna dva live videa, jedan iz kuće na plaži Medić (kraj Splita) i drugi iz Vanilla kluba iz Vinkovaca. Na plaži na Medićima svirao je lokalni DJ Tino Simich koji je odsvirao jedan izuzetno dobro primljen ljetni house set, dok se iz Vinkovaca „javio“ DJ Hudi. Svi setovi išli su u live izvedbi na Facebook stranici Escape Sessions Croatia, a kasnije su uploadani na YouTube kanal. Publika je to nagradila velikim interesom i brojem impresija tijekom prijenosa uživo na svim društvenim mrežama.

LINKOVI:

Facebook Escape Sessions Croatia | Facebook

InstagramEscape Sessions Croatia (@escapesessions_croatia) • Instagram photos and videos

YouTubeEscape Sessions Croatia – YouTube

Galerije (live eventi)

escape with Viktor – 08.06.2019.

escape with Joe2Shine – 31.08.2019.

escape session 1st Anniversary w. Hudi & Viktor – 13.06.2020.

escape with Dallerium – 22.08.2020.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk