Baner

Indijski ministar zabranio noćne partije u Goi

Subota, 15 Travanj 2017

Indijska pokrajina Goa je poznata kao party utočište koje privlači miljune turista sa zapada, no čini se da je zabavama do ranih jutarnjih sati došao kraj.


Zbog nekoliko smrtnih slučajeva, porasta kriminala, konzumacija droga, prostitucije i kockanja državni ministar pokrajine Goa je najavio kako će se od sada primjenjivati novo pravilo s kojim će partiji morati završavati do 22h navečer.

alt

"Partiji uništavaju našu kulturu i moramo ih odmah zaustaviti", izjavio je Manohar Parrikar.


Zabave bi obično završavale oko 3 ili 4 ujutro, a kako prenosi Economic Times glavni ministar pokrajine Goa, gosp. Parrikar je već dao upute lokalnim vlastima o zatvaranju kasnonoćnih partija.

"Naša obala je zaražena prodajom i trgovinom droge. Ne postoji apsolutno nikakva kontrola nad tim i trebamo to zaustaviti. Prvo trebamo prekinuti rave partije i noćne tulume dok u njima postoji zlouporaba droga. Kasno-noćni partiji nisu dio naše kulture. Ne trebamo to poticati, već ih odmah zatvoriti", za kraj će gospodin Parrikar.


Čini se da problem u državi treba rješavati od glave, a ne od repa, jer u Indiji je ako se dobro sjećamo sve krenulo od dolaska hipia. Tako je nastao i sada svjetski popularni pravac Goa Trance pa i Psytrance. Indija kao i sve druge zemlje imaju kulturu življenja za partije. S ovom odlukom očekuje se još veći broj pokreta otpora, organizacija, projekata, inicijativa i ilegalnih rave-ova diljem Indije.

Indijski ministar zabranio noćne partije u Goi