Skip to main content
  • 18.05.2017.

Insolate za pultom Berghaina u lipnju!

Plesao si s njom desetljećima pod aliasom Miss Sunshine, oni bliski poznaju je kao Sunčicu, a danas operira pod pročišćenijim, ali jednako jako za sunčevu svjetlost i techno vezanim, novim aliasom – Insolate.


20 je godina prošlo od prvih izleta na podije i Insolate je sada neizostavni dio domaće scene kao DJ, vrhunska inovativna producentica, vlasnica labela i zagrižena promotorica svega onoga techno. U kolektivnu audiosferu doprinijela je velikim brojem kvalitetnih vinila i digitalnih izdanja, a posebno značajno je upravo ono na DJ Deepovom Deeply Rooted-u koje rezultira estetskim zaokretom i pročišćenjem, novom stepenicom karijernog razvoja pod svježim imenom.

2015. Insolate ujedno postaje i ponosna vlasnica labela Out Of Place, koji je apsolutno rasprodao prvo izdanje. Ova predana promotorica TRAUM evenata u rodni Osijek dovodi DJ Rolanda, Francois X-a, Miltona Bradleyja, DJ Deepa, Antigone i Etappa Kylea, a TRAUM ujedno ugošćuje i party otvaranje Dimensions festivala. Nastupala je na značajnim regionalnim i globalnim križištima elektroničkog kao što su Rex, Tresor, Club d’Anvers, ADE, Tomorrowland, Dimensions, Exit Fest, itd.
 
Dugoj kaskadi postignuća i uglednih elektroničkih hramova i manifestacija pridružuje se ovoga lipnja i apsolutna institucija njemačke elektronike, jedan od onih klubova koji je postao svemir za sebe, vlastiti entitet koji je prerastao svoje inicijalne funkcije kao kulturno mjesto okupljanja istomišljenika koje oblikuje čitavu jednu generaciju. Izrastao očito na pentagramu svega sjajnog što treba jednom klubu koji je preslika svoga vremena, njemački Berghain i njegov bar s pogledom na panoramu života, ljudi i glazbe postao je ujedno i poticaj nadređenim socijalnim strukturama da techno, izrastao oko pada jednoga zida, izjednače s visokom kulturom.

Insolate se tako smješta za pult s baš ovom kulturnom misijom 24. lipnja, a do tada ostani privezan na digitalna sidra Berghainova Panorama Bara i službene stranice naše Insolate kako bi pratio detalje i profesionalno uhodio. Koliko dugo nisi skočio preko granice? Možda bi bilo vrijeme.

brejcha 2
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju