Skip to main content

Intergroove – propast još jednog distributerskog diva

Glazbeni znalci, producentske kuće, ljubitelji vinyla i trgovine DJ opreme već nekoliko dana su u velikim problemima oko nabave spomenutih proizvoda jer je jedan od najvećih svjetskih distributera Intergroove propao. Britanski Intergroove godinama se bazirao na distribuciji vinyla i CDa u modernoj elektroničkoj glazbi.

Piše: 

Osim toga Intergroove je bio glavno sredstvo distribucije house, techno i breakbeat produkcija po svijetu. Kako sada stvari stoje mnoge manje trgovine vinyla i opreme našle su se na ledu zbog nemogućnosti nabavke istih proizvoda po vrlo povoljnim cijenama koje im je do sada nudio Intergroove. Neki izvori govore kako je Intergroove propao zbog toga što se većina 12“ produkcija sada uglavnom distribuira putem interneta i digital downloada.

Nakon odlaska Intergroovea jedini veći distributeri u Velikoj Britaniji ostali su Amato i Unique koji su se početkom ove godine udružili. Stvar je puno lošija nego što to izgleda i u breakbeat glazbi i među labelima. Neki breakbeat labeli također će prestati s radom jer kako se navodi Intergroove im nije isplaćivao novac od prodanih primjeraka posljednjih mjeseci.

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2