Skip to main content
  • muzicka memorija
  • 7.02.2013.

iTunes prodao 25 milijardi pjesama

Popularni Appleov glazbeni servis iTunes slavi brojku od 25 milijardi prodanih pjesama u posljednjih deset godina koliko postoje. Lik koji je kupio 25 miliarditu pjesmu osvojio je i pozamašnu svotu.

Naslovna foto

muzicka memorija

Njemac Phillip Lüpke jučer je kupio pjesmu naziva "Monkey Drums" DJ/producenta Chase Bucha što je zaokružilo brojku kupljenih pjesama preko iTunesa na 25 milijardi. Tim činom je osvojio 10,000 eura vrijednu iTunes darovnu karticu preko koje može prema procjeni Associated Pressa downloadati još glazbe u vrijednosti od 13 500 dolara.

Zahvalni smo svim našim korisnicima čija je strast prema glazbi u proteklih deset godina postavila iTunes na prvo mjesto među glazbenim trgovinama diljem svijeta. S preko 15 000 pjesama downloadanih po minuti iTunes je spojio glazbene fanove s njihovim omiljenim izvođačima i ponudio prihvatljivu alternativu ilegalnom skidanju glazbe.“ – istaknuo je Eddy Cue, jedan od Appleovih podpredsjednika za internet softwer i servise.

Deset godina nakon njegovog osnutka iTunes sadrži katalog s preko 26 milijuna pjesama i u prosjeku više od 15.000 pjesama preuzetih minuti iz 119 zemalja diljem svijeta. Ni deset godina nakon osnutka još uvijek nije dostupan u Hrvatskoj, kažu premalo tržište, o tome bi se svakako dalo diskutirati s obzirom koje su zemlje na popisu onih u kojima je dostupan (npr. Nigeria, Moldavija…). Mnogi se nadaju da će upravo u 2013. iTunes stići i u Hrvatsku, ako ništa drugo onda na zajedničko regionalno tržište.

cd izdanje

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2